”Norske ungdommer roper på boikott av Israel. Vet de egentlig hva de roper på, villedet som de er av en ensidig norsk presse gjennom mange tiår”, spør lederen for Norsk Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen, etter oppstyret i Oslo fredag kveld, da ungdommer fra politiske ungdomsorganisasjoner og Redd Barnas ungdomsorganisasjon trengte seg inn i Oslo City for å protestere mot salg av varer fra Israel. ”Mange palestinere arbeider i dag i israelske bedrifter, en boikott gjør dermed forholdene ennå verre for palestinerne,” påpeker Abrahamsen. Han lurer på hvorfor vi ikke hører denne typen rop og demonstrasjoner for å boikotte varer fra land som virkelig bryter menneskerettighetene. ”Det vi også ser er at denne typen utspill får raskt sentral plassering i mediene, mens de som har et mer nyansert syn på saken nesten aldri blir hørt i norske medier,” tilføyer han. Hva Senter for Antisemittisme mener om fredagens hendelser kan du lese her. Jan Simonsen har kommentert saken på sin blogg her. httpv://www.youtube.com/watch?v=saeky9I5T9c&feature=player_embedded

”Norske ungdommer roper på boikott av Israel. Vet de egentlig hva de roper på, villedet som de er av en ensidig norsk presse gjennom mange tiår”, spør lederen for Norsk Israelsk Handelskammer, Dag Abrahamsen, etter oppstyret i Oslo fredag kveld, da ungdommer fra politiske ungdomsorganisasjoner og Redd Barnas ungdomsorganisasjon trengte seg inn i Oslo City for å protestere mot salg av varer fra Israel. ”Mange palestinere arbeider i dag i israelske bedrifter, en boikott gjør dermed forholdene ennå verre for palestinerne,” påpeker Abrahamsen.

Han lurer på hvorfor vi ikke hører denne typen rop og demonstrasjoner for å boikotte varer fra land som virkelig bryter menneskerettighetene. ”Det vi også ser er at denne typen utspill får raskt sentral plassering i mediene, mens de som har et mer nyansert syn på saken nesten aldri blir hørt i norske medier,” tilføyer han. Hva Senter for Antisemittisme mener om fredagens hendelser kan du lese her. Jan Simonsen har kommentert saken på sin blogg her.