Det danske flyselskapet Cimber Sterling har åpnet direkteflyvninger mellom København og Tel Aviv. Det er ti år siden noe flyselskap hadde direkteflyvninger fra Danmark til Israel. Etter å ha gjennomført en markedsundersøkelse og funnet ut at det var et stort potensielt reisepublikum til en direkterute, satte de det største av sine tre flytyper, en Boeing 737-700 med plass til 148 passasjerer, på ruten til Israel, skriver Richard Oestermann for Norge i Dag. Flyruten mellom København og Tel Aviv ble ifølge norge i Dag selskapets rute nr. 56, til destinasjoner rundt om i verden, inkl. ferieøyene i Atlanteren. Turen til Tel Aviv koster bare kr 897 for en enkeltbillett, samme pris som fra København til Madeira. Det er tre ukentlige flyvninger mellom København og Tel Aviv - mandag, onsdag og fredag - året rundt. Åpningen av ruten fant sted mandag 1. november - med avgang fra København om formiddagen. Retur fra Tel Aviv ettermiddag. Norge IDAG var med på turen til København og retur to dager senere. Blant passasjerene på turen til København var ekteparet Erik og Ingelise Jalk, Aalborg, begge pensjonister og tidligere ansatt som henholdsvis portør og sykepleier på Aalborg Sykehus. ”Vi har de siste 16 årene vært to ganger årlig i Israel. Vi elsker Israel, fordi vi tror på Gud og elsker det jødiske folk. Vi har vært i Israel så mange ganger at vi nesten kjenner dette landet bedre enn Danmark. Vi har fem barn og 15 barnebarn. For tre år siden var størstedelen av familien - 24 personer - på besøk i Israel. Vi leide fem biler for å komme rundt i landet. Og vi er svært glade for denne direkte flyforbindelsen,” sier de til den kristne ukeavisen.

Det danske flyselskapet Cimber Sterling har åpnet direkteflyvninger mellom København og Tel Aviv. Det er ti år siden noe flyselskap hadde direkteflyvninger fra Danmark til Israel. Etter å ha gjennomført en markedsundersøkelse og funnet ut at det var et stort potensielt reisepublikum til en direkterute, satte de det største av sine tre flytyper, en Boeing 737-700 med plass til 148 passasjerer, på ruten til Israel, skriver Richard Oestermann for Norge i Dag.

Flyruten mellom København og Tel Aviv ble ifølge norge i Dag selskapets rute nr. 56, til destinasjoner rundt om i verden, inkl. ferieøyene i Atlanteren. Turen til Tel Aviv koster bare kr 897 for en enkeltbillett, samme pris som fra København til Madeira. Det er tre ukentlige flyvninger mellom København og Tel Aviv – mandag, onsdag og fredag – året rundt. Åpningen av ruten fant sted mandag 1. november – med avgang fra København om formiddagen. Retur fra Tel Aviv ettermiddag. Norge IDAG var med på turen til København og retur to dager senere.

Blant passasjerene på turen til København var ekteparet Erik og Ingelise Jalk, Aalborg, begge pensjonister og tidligere ansatt som henholdsvis portør og sykepleier på Aalborg Sykehus.

”Vi har de siste 16 årene vært to ganger årlig i Israel. Vi elsker Israel, fordi vi tror på Gud og elsker det jødiske folk. Vi har vært i Israel så mange ganger at vi nesten kjenner dette landet bedre enn Danmark. Vi har fem barn og 15 barnebarn. For tre år siden var størstedelen av familien – 24 personer – på besøk i Israel. Vi leide fem biler for å komme rundt i landet. Og vi er svært glade for denne direkte flyforbindelsen,” sier de til den kristne ukeavisen.