Ifølge den israelske avisa Haaretz har landets militære investert i et system der tekstmeldinger skal brukes til å varsle sivilbefolkningen om rakettangrep, skriver IKT-bransjens nettavis Digi.no.  Systemet er utviklet av et israelsk selskap, EViglio, i samarbeid med teleutstyrsleverandøren Ericsson. eViglio-systemet gjør det mulig for hjemmekommandoen («Home Front Command») i det israelske forsvaret å masseutsende tekstmeldinger samtidig som de varsler kringkastingsstasjoner, nettsider og oppslagstavler. Meldingene kan sendes ut til geografisk avgrensede områder, etter behov, og vil ledsages av veiledning om anbefalte vernetiltak, skriver Digi.no. Initiativet til prosjektet ble tatt etter Israels mislykkede forsøk på å utrydde Hizbollah gjennom et angrep mot Libanon sommeren 2006. Den utløsende årsaken til angrepet var raketter fra Hizbollah mot israelske sivile i grenseområdet. Det israelske militære greide ikke å hindre Hizbollah fra å fyre av anslagsvis 4000 raketter – over 100 per dag under hele konflikten – mot mål i Israel.

Ifølge den israelske avisa Haaretz har landets militære investert i et system der tekstmeldinger skal brukes til å varsle sivilbefolkningen om rakettangrep, skriver IKT-bransjens nettavis Digi.no.  Systemet er utviklet av et israelsk selskap, EViglio, i samarbeid med teleutstyrsleverandøren Ericsson. eViglio-systemet gjør det mulig for hjemmekommandoen («Home Front Command») i det israelske forsvaret å masseutsende tekstmeldinger samtidig som de varsler kringkastingsstasjoner, nettsider og oppslagstavler.

Meldingene kan sendes ut til geografisk avgrensede områder, etter behov, og vil ledsages av veiledning om anbefalte vernetiltak, skriver Digi.no.

Initiativet til prosjektet ble tatt etter Israels mislykkede forsøk på å utrydde Hizbollah gjennom et angrep mot Libanon sommeren 2006. Den utløsende årsaken til angrepet var raketter fra Hizbollah mot israelske sivile i grenseområdet. Det israelske militære greide ikke å hindre Hizbollah fra å fyre av anslagsvis 4000 raketter – over 100 per dag under hele konflikten – mot mål i Israel.