”Vi er stolt over vår hjernekraft og entreprenørskapen til vårt folk”, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu da han tirsdag denne uken møtte en rekke bedriftsledere og amerikanske business nyhetsformidlere. Han roste den israelske økonomien, og oppmuntret til investeringer i Israel, skriver Jerusalem Post. Rundt 60 næringslivsledere var til stede under et uoffisielt lunsjmøte. Det overveldende mannlige publikumet hørte Netanyahu argumentere for den israelske økonomien, mens han tegnet med en markør på hvitt papir støttet opp på et staffeli på Regency Hotel på Upper East Side, skriver avisen. Netanyahu brukte tirsdag morgen til å gi intervjuer til Bloomberg TV, Fox Business News og CNBC. I intervjuene snakket han også med stor entusiasme om den israelske økonomien. "Vi er stolte av vår hjernekraft og entreprenørskapen i vårt folk," sa Netanyahu til Bloomberg TV, og la til at det 21. århundret er en tid der de som kan utvikle konseptuelle produkter kan gjøre det veldig godt. På spørsmål om ringvirkningene av andre økonomier og deres respektive problemer karakteriserte Netanyahu seg som "en racerbåtoperator" heller enn "kaptein på et stort cruiseskip," og sa at den israelske økonomien går godt. "I utgangspunktet er investorene rundt om i verden på jakt etter to ting," sa Netanyahu til Bloomberg. "For det første leter de etter potensialet for vekst. Og veksten bestemmes først og fremst av evnen til å frigjøre din økonomi. Det er det ingen tvil om. Og det gjelder spesielt i små økonomier,” sa den israelske statsministeren. ”For det andre ser de etter hvordan du administrerer risiko,” fortsatte han. "Vi er eksperter i å håndtere usikkerhet. Vi har levd med usikkerhet fra dag én. Og det har ikke hindret oss fra å flytte til en økonomi som nå produserer ca $ 30.000 per innbygger. Men den store veksten er foran oss, fordi vi kan produsere per innbygger mer konseptuelle produkter akkurat nå enn noe annet samfunn på jorden”, sa Netanyahu.

”Vi er stolt over vår hjernekraft og entreprenørskapen til vårt folk”, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu da han tirsdag denne uken møtte en rekke bedriftsledere og amerikanske business nyhetsformidlere. Han roste den israelske økonomien, og oppmuntret til investeringer i Israel, skriver Jerusalem Post. Rundt 60 næringslivsledere var til stede under et uoffisielt lunsjmøte. Det overveldende mannlige publikumet hørte Netanyahu argumentere for den israelske økonomien, mens han tegnet med en markør på hvitt papir støttet opp på et staffeli på Regency Hotel på Upper East Side, skriver avisen.

Netanyahu brukte tirsdag morgen til å gi intervjuer til Bloomberg TV, Fox Business News og CNBC. I intervjuene snakket han også med stor entusiasme om den israelske økonomien.

“Vi er stolte av vår hjernekraft og entreprenørskapen i vårt folk,” sa Netanyahu til Bloomberg TV, og la til at det 21. århundret er en tid der de som kan utvikle konseptuelle produkter kan gjøre det veldig godt.

På spørsmål om ringvirkningene av andre økonomier og deres respektive problemer karakteriserte Netanyahu seg som “en racerbåtoperator” heller enn “kaptein på et stort cruiseskip,” og sa at den israelske økonomien går godt.

“I utgangspunktet er investorene rundt om i verden på jakt etter to ting,” sa Netanyahu til Bloomberg. “For det første leter de etter potensialet for vekst. Og veksten bestemmes først og fremst av evnen til å frigjøre din økonomi. Det er det ingen tvil om. Og det gjelder spesielt i små økonomier,” sa den israelske statsministeren. ”For det andre ser de etter hvordan du administrerer risiko,” fortsatte han.

“Vi er eksperter i å håndtere usikkerhet. Vi har levd med usikkerhet fra dag én. Og det har ikke hindret oss fra å flytte til en økonomi som nå produserer ca $ 30.000 per innbygger. Men den store veksten er foran oss, fordi vi kan produsere per innbygger mer konseptuelle produkter akkurat nå enn noe annet samfunn på jorden”, sa Netanyahu.