Forskere ved Tel Aviv University, i samarbeid med Universitetet i Heidelberg i Tyskland, har avdekket en gammel kongelig hage på utgravingsstedet Ramat Rachel i nærheten av Jerusalem, skriver Science News. Den kongelige hagen stammer fra det syvende århundre før Kristus. Ifølge professor Oded Lipschits og student Boaz Gross ved Tel Aviv universitetets institutt for arkeologi, gir dette funnet en enestående titt inn i strukturen og funksjonen av gamle hager. "Vi har avdekket et svært sjelden å funn,” sier professor Lipschits, som mener at denne utgravingen vil føre til uvurderlig arkeologisk kunnskap om gamle kongelige hager i Midtøsten. Ifølge Gross var slike hager den gangen det ultimate symbolet på makt. Det ga en åpenbar status å ha et massivt og frodig grøntområde rundt ens palass, spesielt når det omliggende området var nakent, som det må ha vært i det tørre klimaet i Judeafjellene like i nærheten av Gamlebyen i Jerusalem. En av utgravingens viktigste aspekter er vannsystemet. ”Kontroll over vannet indikert politisk styrke,” sier Gross. En viktig funksjon i Ramat Rachel hagen er det intrikate vanningssystemet, som aldri har vært sett før utenfor Mesopotamia. Funksjonene inkluderer åpne kanaler og lukkede tunneler, takrenner skåret i stein, og rammer av forseggjorte fosser. ”I tilsvarende assyriske hager ville trær og planter blitt hentet inn fra hele riket”, forklarer professor Lipschits, som sier at denne type hage, også i de babylonske eller persiske riker, ville hatt en åndelig funksjon som et sted av fred, ro og tilknytning til naturen. Utgravingsteamet håper å dykke dypere inn i historien til hagen med en nærmere analyse av jord og andre funn for å finne ut hva slags planteliv det kan ha vært der, og hvilke, om noen, dyr som kan ha oppholdt seg i hagen, skriver Science News.

Ramat_Rachel3Forskere ved Tel Aviv University, i samarbeid med Universitetet i Heidelberg i Tyskland, har avdekket en gammel kongelig hage på utgravingsstedet Ramat Rachel i nærheten av Jerusalem, skriver Science News. Den kongelige hagen stammer fra det syvende århundre før Kristus. Ifølge professor Oded Lipschits og student Boaz Gross ved Tel Aviv universitetets institutt for arkeologi, gir dette funnet en enestående titt inn i strukturen og funksjonen av gamle hager.

“Vi har avdekket et svært sjelden å funn,” sier professor Lipschits, som mener at denne utgravingen vil føre til uvurderlig arkeologisk kunnskap om gamle kongelige hager i Midtøsten.

Ifølge Gross var slike hager den gangen det ultimate symbolet på makt. Det ga en åpenbar status å ha et massivt og frodig grøntområde rundt ens palass, spesielt når det omliggende området var nakent, som det må ha vært i det tørre klimaet i Judeafjellene like i nærheten av Gamlebyen i Jerusalem.

En av utgravingens viktigste aspekter er vannsystemet. ”Kontroll over vannet indikert politisk styrke,” sier Gross. En viktig funksjon i Ramat Rachel hagen er det intrikate vanningssystemet, som aldri har vært sett før utenfor Mesopotamia. Funksjonene inkluderer åpne kanaler og lukkede tunneler, takrenner skåret i stein, og rammer av forseggjorte fosser.

”I tilsvarende assyriske hager ville trær og planter blitt hentet inn fra hele riket”, forklarer professor Lipschits, som sier at denne type hage, også i de babylonske eller persiske riker, ville hatt en åndelig funksjon som et sted av fred, ro og tilknytning til naturen.

Utgravingsteamet håper å dykke dypere inn i historien til hagen med en nærmere analyse av jord og andre funn for å finne ut hva slags planteliv det kan ha vært der, og hvilke, om noen, dyr som kan ha oppholdt seg i hagen, skriver Science News.