Israel Museum har nylig installert en restaurert 18. århundre synagoge fra Surinam, en av kun to gjenværende eksempler. Denne sjeldne og slående søramerikanske synagogen står sammen med synagogeinteriører fra Italia, Tyskland og India som en del av museets nye synagogeavdeling, som tilbyr besøkende en rik opplevelse med jødiske rituelle tradisjoner fra hele verden. Synagogen, med sine opprinnelige møbler, dekorasjoner og sandgulv, gir besøkende et glimt inn i Surinam er gang så levende jødiske samfunn. Jødene i Surinam kom i midten av det 17.århundre og var etterkommere av spanske og portugisiske jøder som hadde flyktet under inkvisisjonen. Synagogen som ble bygget i 1736 i Surinams hovedstad Paramaribo sluttet å bli brukt som et sted for tilbedelse på 1990-tallet. For å redde dette viktige eksempelet på jødisk liv i dette avsidesliggende jødiske samfunnet, tok Israel Museum på seg arbeidet med å restaurere og bevare synagogen på sitt område, til beste for fremtidige generasjoner av besøkende fra hele verden. Synagogens interiør og dens opprinnelige seremonielle gjenstander og møbler ble overført til museet i 1999, hvor de ble omhyggelig renovert. httpv://www.youtube.com/watch?v=3AU6aWh6Jz0

Israel_museumIsrael Museum har nylig installert en restaurert 18. århundre synagoge fra Surinam, en av kun to gjenværende eksempler. Denne sjeldne og slående søramerikanske synagogen står sammen med synagogeinteriører fra Italia, Tyskland og India som en del av museets nye synagogeavdeling, som tilbyr besøkende en rik opplevelse med jødiske rituelle tradisjoner fra hele verden.

Synagogen, med sine opprinnelige møbler, dekorasjoner og sandgulv, gir besøkende et glimt inn i Surinam er gang så levende jødiske samfunn. Jødene i Surinam kom i midten av det 17.århundre og var etterkommere av spanske og portugisiske jøder som hadde flyktet under inkvisisjonen.

Synagogen som ble bygget i 1736 i Surinams hovedstad Paramaribo sluttet å bli brukt som et sted for tilbedelse på 1990-tallet. For å redde dette viktige eksempelet på jødisk liv i dette avsidesliggende jødiske samfunnet, tok Israel Museum på seg arbeidet med å restaurere og bevare synagogen på sitt område, til beste for fremtidige generasjoner av besøkende fra hele verden. Synagogens interiør og dens opprinnelige seremonielle gjenstander og møbler ble overført til museet i 1999, hvor de ble omhyggelig renovert.