Det israelske finansdepartementet har sluttført salget av den israelske stats aksjer i Israel Discount Bank, opplyste departementet i går. For de gjenværende ca 11,7 prosentene av aksjene i banken fikk departementet inn 229 millioner dollar. Kjøperen var den USA-baserte bankgruppen Citi, melder telegrambyrået Reuters. Shuki Oren i det israelske finansdepartementet sier at regjeringen nå vil rette oppmerksomheten mot å selge aksjer i Israels største bank, Leumi, som er den eneste gjenværende israelske banken der den israelske staten fortsatt sitter på aksjer. Den israelske staten kjøpte opp bankaksjer under en bankkrise i 1983, og har de siste årene satt opp tempoet i arbeidet med å selge seg ut av bankene igjen. En talsmann for Citi Bank sier at banken vil selge aksjene i Israel Discount Bank videre til sine klienter. Fire investorgrupper konkurrerte om å kjøpe andelene i Israels tredje største bank, som er 26 prosent eid av den amerikanske forretningsmannen Matthew Bronfmans selskap Bronfman-Schron group. Shuki Oren fra det israelske finansdepartementet sier at resultatet sett fra selgerens ståsted var bedre enn det departementet forventet. "Det var mye konkurranse blant budgiverne, og vi fikk veldig nære tilbud. Overskuddet fra salget vil bli brukt til å finansiere statens budsjettunderskudd,” sier Shuki Oren til Reuters. "Dette er en historisk begivenhet," sier den israelske finansministeren Yuval Steinitz i en uttalelse. "Tjue syv år etter at en krise i bankaksjer ledet regjeringen til å nasjonalisere de fleste av Israels banker, har regjeringen solgt resten av sine aksjer i Discount Bank, og dermed fullføre privatisering av enda en bank." Oren sier at salget av regjeringens aksjer i Leumi Bank vil være mer komplisert fordi det vil resultere i at banken blir stående uten en kontrollerende aksjeeier. Regjeringen, som eier 11.5 prosent av Leumi, planlegger å selge 10,5 prosent til markedet, mens 1 prosent vil bli solgt til bankens ansatte.

Israel_bankDet israelske finansdepartementet har sluttført salget av den israelske stats aksjer i Israel Discount Bank, opplyste departementet i går. For de gjenværende ca 11,7 prosentene av aksjene i banken fikk departementet inn 229 millioner dollar. Kjøperen var den USA-baserte bankgruppen Citi, melder telegrambyrået Reuters.

Shuki Oren i det israelske finansdepartementet sier at regjeringen nå vil rette oppmerksomheten mot å selge aksjer i Israels største bank, Leumi, som er den eneste gjenværende israelske banken der den israelske staten fortsatt sitter på aksjer. Den israelske staten kjøpte opp bankaksjer under en bankkrise i 1983, og har de siste årene satt opp tempoet i arbeidet med å selge seg ut av bankene igjen.

En talsmann for Citi Bank sier at banken vil selge aksjene i Israel Discount Bank videre til sine klienter. Fire investorgrupper konkurrerte om å kjøpe andelene i Israels tredje største bank, som er 26 prosent eid av den amerikanske forretningsmannen Matthew Bronfmans selskap Bronfman-Schron group.

Shuki Oren fra det israelske finansdepartementet sier at resultatet sett fra selgerens ståsted var bedre enn det departementet forventet. “Det var mye konkurranse blant budgiverne, og vi fikk veldig nære tilbud. Overskuddet fra salget vil bli brukt til å finansiere statens budsjettunderskudd,” sier Shuki Oren til Reuters.

“Dette er en historisk begivenhet,” sier den israelske finansministeren Yuval Steinitz i en uttalelse. “Tjue syv år etter at en krise i bankaksjer ledet regjeringen til å nasjonalisere de fleste av Israels banker, har regjeringen solgt resten av sine aksjer i Discount Bank, og dermed fullføre privatisering av enda en bank.”

Oren sier at salget av regjeringens aksjer i Leumi Bank vil være mer komplisert fordi det vil resultere i at banken blir stående uten en kontrollerende aksjeeier. Regjeringen, som eier 11.5 prosent av Leumi, planlegger å selge 10,5 prosent til markedet, mens 1 prosent vil bli solgt til bankens ansatte.