Los Angeles har sitt rykte som et flerkulturelt mekka, og arrangerer blant annet kulturelle happenings som Israel Film Festival, som i år feirer et kvart århundre med screening filmer fra Det hellige land, skriver Variety. Årets festival startet onsdag og varer til 7.november. Det vil bli vist rundt 35 filmer, alle produsert i Israel. Festivalens leder er Meir Fenigstein. Til årets festival hadde han blant annet besøk av Michael Douglas og Danny DeVito. Festivalen ble startet på den amerikanske østkysten. Den begynte i Boston og flyttet deretter raskt til New York. Den fortsatte som satellittarrangement i ulike byer (New York og Miami i det siste). Men dens virkelige hjem er LA, som ikke er så overraskende når en tenker på likheter i topografi og klima mellom det sørlige California og Israel, og den praktiske tilstedeværelsen av Hollywood, hvor utenlandske filmskapere fortsatt drømmer om å bli akseptert, skriver sosietetsbladet. Den usynlige drivkraften bak festivalen er Tel Aviv-fødte Meir Fenigstein, 59, som grunnla den i 1982 som en fire dagers hendelsen der det ble fremvist seks israelske filmer. Han har ikke bakgrunn innen film, men var faktisk en musiker - blant de mest kjente popartister i sitt lille land. Kjent under kallenavnet Poogy, var han trommeslager for gruppa Kaveret (bikube på hebraisk), som ble dannet i 1973 og brøt opp tre år senere, skriver Variety. ”En ting førte til en annen," minnes han. "Jeg visste ikke alltid vet hva jeg gjorde. Da jeg bestemte meg for å arrangere en festival, var mitt motiv å produsere noe selv, å finne det jeg var god til. Fra mine dager i bandet, visste jeg at jeg kunne organisere ting. " Under årets festival blir det vist frem rundt 35 filmer, delt mellom fiksjon og dokumentarer. Fenigstein presiserer at det ikke er en jødisk filmfestival, men snarere en feiring av israelsk kino. Hvis en film ikke er laget i Israel, blir den ikke vist i Fenigstein's festival. "Vi representerer israelsk filmindustri og viser bare israelske filmer”, sier han. "Jeg er israeler, og det er min interesse å fremme denne kulturen" Og mye takket være ans innsats, har profilen til israelsk kino i Amerika blitt hevet betydelig, skriver Variety. Her ankommer gjestene på den røde løperen til festivalåpningen: httpv://www.youtube.com/watch?v=udXKUetTuOM httpv://www.youtube.com/watch?v=9_zXwl104qU

Meir_Fenigsatein3Los Angeles har sitt rykte som et flerkulturelt mekka, og arrangerer blant annet kulturelle happenings som Israel Film Festival, som i år feirer et kvart århundre med screening filmer fra Det hellige land, skriver Variety. Årets festival startet onsdag og varer til 7.november. Det vil bli vist rundt 35 filmer, alle produsert i Israel. Festivalens leder er Meir Fenigstein. Til årets festival hadde han blant annet besøk av Michael Douglas og Danny DeVito.

Festivalen ble startet på den amerikanske østkysten. Den begynte i Boston og flyttet deretter raskt til New York. Den fortsatte som satellittarrangement i ulike byer (New York og Miami i det siste). Men dens virkelige hjem er LA, som ikke er så overraskende når en tenker på likheter i topografi og klima mellom det sørlige California og Israel, og den praktiske tilstedeværelsen av Hollywood, hvor utenlandske filmskapere fortsatt drømmer om å bli akseptert, skriver sosietetsbladet.

Den usynlige drivkraften bak festivalen er Tel Aviv-fødte Meir Fenigstein, 59, som grunnla den i 1982 som en fire dagers hendelsen der det ble fremvist seks israelske filmer. Han har ikke bakgrunn innen film, men var faktisk en musiker – blant de mest kjente popartister i sitt lille land. Kjent under kallenavnet Poogy, var han trommeslager for gruppa Kaveret (bikube på hebraisk), som ble dannet i 1973 og brøt opp tre år senere, skriver Variety.

”En ting førte til en annen,” minnes han. “Jeg visste ikke alltid vet hva jeg gjorde. Da jeg bestemte meg for å arrangere en festival, var mitt motiv å produsere noe selv, å finne det jeg var god til. Fra mine dager i bandet, visste jeg at jeg kunne organisere ting. ”

Under årets festival blir det vist frem rundt 35 filmer, delt mellom fiksjon og dokumentarer. Fenigstein presiserer at det ikke er en jødisk filmfestival, men snarere en feiring av israelsk kino. Hvis en film ikke er laget i Israel, blir den ikke vist i Fenigstein’s festival. “Vi representerer israelsk filmindustri og viser bare israelske filmer”, sier han. “Jeg er israeler, og det er min interesse å fremme denne kulturen” Og mye takket være ans innsats, har profilen til israelsk kino i Amerika blitt hevet betydelig, skriver Variety.

Her ankommer gjestene på den røde løperen til festivalåpningen: