En ny studie i vekttap utført i Israel har avdekket at slankere som konsumerer melk eller melkeprodukter mister mer vekt i gjennomsnitt enn de som forbruker lite eller ingen melkeprodukter. Den toårige kosttilskuddsstudien på 300 overvektige menn og kvinner i middelalderen, ble utført av Ben-Gurion universitetet i Negev (BGU). Resultatet viste at, uavhengig av hvilken diett man brukte, så slanket personer som drakk mer enn et halvt glass melk daglig seg nesten dobbelt så raskt som de som drakk mindre melkeprodukter under slankeperioden, skriver Israel21c. Forskerne, ledet av Dr. Danit Shahar, ved BGU Senter for helse og ernæring, og avdeling for Helsefag, oppdaget også at nivået av vitamin D i blodet også påvirket suksessen til vekttapsbehandlingen. Resultatene bekreftet eksisterende forskning som viser at overvektige har lavere blodnivåer av vitaminen. ”Det var kjent at overvektige mennesker hadde lavere nivåer av serum vitamin D, men dette er den første studien som faktisk viser at serum vitamin D økte blant mennesker som mistet vekt,” sier Shahar til Israel21c. "Resultatet varte gjennom de to årene studien ble gjennomført, uavhengig av om deltakerne var på lavkarbondiett, lavfettdiett, eller Middelhavsdiett," forklarer han. Vitamin D øker kalsiumabsorpsjon i blodet og kan i tillegg til soleksponering fås fra berikede melkeprodukt, fet fisk og egg. Amerikanere generelt bruker mindre enn den anbefalte daglige behovet for vitamin D som finnes i fire glass melk, skriver Israel21c.

melk2En ny studie i vekttap utført i Israel har avdekket at slankere som konsumerer melk eller melkeprodukter mister mer vekt i gjennomsnitt enn de som forbruker lite eller ingen melkeprodukter. Den toårige kosttilskuddsstudien på 300 overvektige menn og kvinner i middelalderen, ble utført av Ben-Gurion universitetet i Negev (BGU). Resultatet viste at, uavhengig av hvilken diett man brukte, så slanket personer som drakk mer enn et halvt glass melk daglig seg nesten dobbelt så raskt som de som drakk mindre melkeprodukter under slankeperioden, skriver Israel21c.

Forskerne, ledet av Dr. Danit Shahar, ved BGU Senter for helse og ernæring, og avdeling for Helsefag, oppdaget også at nivået av vitamin D i blodet også påvirket suksessen til vekttapsbehandlingen. Resultatene bekreftet eksisterende forskning som viser at overvektige har lavere blodnivåer av vitaminen.

”Det var kjent at overvektige mennesker hadde lavere nivåer av serum vitamin D, men dette er den første studien som faktisk viser at serum vitamin D økte blant mennesker som mistet vekt,” sier Shahar til Israel21c. “Resultatet varte gjennom de to årene studien ble gjennomført, uavhengig av om deltakerne var på lavkarbondiett, lavfettdiett, eller Middelhavsdiett,” forklarer han.

Vitamin D øker kalsiumabsorpsjon i blodet og kan i tillegg til soleksponering fås fra berikede melkeprodukt, fet fisk og egg. Amerikanere generelt bruker mindre enn den anbefalte daglige behovet for vitamin D som finnes i fire glass melk, skriver Israel21c.