Den israelske økonomien hadde en vekst på 4,5 prosent i andre kvartal i år, omtrent som regjeringens forventninger, skriver finansavisen Bloomberg.  Veksten i bruttonasjonalproduktet økte fra 3,7 prosent i første kvartal, skriver det israelske statistiske sentralbyrået. Det forventes nå at veksten i 2010 vil komme på 4,0 prosent, drevet av eksport, forbruk og bygg. I 2009 var veksten på 0,8 prosent. Eksporten steg med 22,7 prosent i andre kvartal. Boligbygning steg med 17,8 prosent, og privat konsum økte med 8,5 prosent. "Veksten i andre kvartal var veldig sterk," sier leder for makrostrategi på det Ramat Gan-baserte Excellence Nessuah Investment House Ltd, Yaniv Hevron. "Tredje kvartal vil bli påvirket av en brems i eksporten på grunn av moderasjonen i veksten i USA og Europa," tror han. Referanseindeksen TA-25 aksjeindeks har gått opp enn 20 prosent i de siste 12 månedene, ledet av Avner Oil Exploration LP og Delek Drilling-LP, to av partnerne i gassfelt utenfor Israels kyst. Bank of Israel Guvernøren Stanley Fischer hevet sentralbankens utlånsrente ved utgangen av september til 2 prosent, den sjette økningen på 13 måneder, begrunnet med økningen i boligprisene.

Israel_vekst1Den israelske økonomien hadde en vekst på 4,5 prosent i andre kvartal i år, omtrent som regjeringens forventninger, skriver finansavisen Bloomberg.  Veksten i bruttonasjonalproduktet økte fra 3,7 prosent i første kvartal, skriver det israelske statistiske sentralbyrået. Det forventes nå at veksten i 2010 vil komme på 4,0 prosent, drevet av eksport, forbruk og bygg. I 2009 var veksten på 0,8 prosent.

Eksporten steg med 22,7 prosent i andre kvartal. Boligbygning steg med 17,8 prosent, og privat konsum økte med 8,5 prosent.
“Veksten i andre kvartal var veldig sterk,” sier leder for makrostrategi på det Ramat Gan-baserte Excellence Nessuah Investment House Ltd, Yaniv Hevron. “Tredje kvartal vil bli påvirket av en brems i eksporten på grunn av moderasjonen i veksten i USA og Europa,” tror han.

Referanseindeksen TA-25 aksjeindeks har gått opp enn 20 prosent i de siste 12 månedene, ledet av Avner Oil Exploration LP og Delek Drilling-LP, to av partnerne i gassfelt utenfor Israels kyst.

Bank of Israel Guvernøren Stanley Fischer hevet sentralbankens utlånsrente ved utgangen av september til 2 prosent, den sjette økningen på 13 måneder, begrunnet med økningen i boligprisene.