Den statistiske sannsynligheten er en til firetrillioner. Yitzhak Melechson, som er professor i statistikk ved universitetet i Tel Aviv, sier at det kan skje en gang i løpet av 10 000 år. Men det skjedde i Israel i dag. Den samme lottorekken ble trukket ut to ganger på tre uker. Tallrekken 36, 33, 32, 26, 14, 13 og ekstranummeret 2, vil dermed gå inn i historien.  Den siste trekningen ga tre vinnere som hver vil motta 666 000 britiske pund, skriver den britiske avisen Telegraph. 100 andre deler på mindre gevinster. Det gikk ikke lang tid før publikum begynte å oppdage at tallrekken var den samme som den som ble trukket ut tirsdag 21. september.  Israelsk radio ble nedringt av lyttere som mistenkte trekningen for å være fikset, skriver Telegraph. Påstanden ble tilbakevist av tjenestemenn fra Mifal HaPayis, det nasjonale lotteriselskapet. "Vi er i bransjen av flaks, og når det kommer til sjanser og sannsynligheter er alt er mulig, selv det sjeldne av det sjeldne, som i dette tilfellet,” sier Dr Chaim Melamed, statistikkekspert for Mifal HaPayis. Etter den merkelige tilfeldigheten ble maskinene og de fargede ballene som brukes i trekningen undersøkt og det ble ikke funnet noen uregelmessigheter. Ballene som benyttes under trekningen blir skiftet ut med jevne mellomrom, og i følge lotteriselskapet ble den siste endringen foretatt etter 21. september og før dagens trekning.

Lotteri3Den statistiske sannsynligheten er en til firetrillioner. Yitzhak Melechson, som er professor i statistikk ved universitetet i Tel Aviv, sier at det kan skje en gang i løpet av 10 000 år. Men det skjedde i Israel i dag. Den samme lottorekken ble trukket ut to ganger på tre uker. Tallrekken 36, 33, 32, 26, 14, 13 og ekstranummeret 2, vil dermed gå inn i historien.  Den siste trekningen ga tre vinnere som hver vil motta 666 000 britiske pund, skriver den britiske avisen Telegraph. 100 andre deler på mindre gevinster.

Det gikk ikke lang tid før publikum begynte å oppdage at tallrekken var den samme som den som ble trukket ut tirsdag 21. september.  Israelsk radio ble nedringt av lyttere som mistenkte trekningen for å være fikset, skriver Telegraph. Påstanden ble tilbakevist av tjenestemenn fra Mifal HaPayis, det nasjonale lotteriselskapet. “Vi er i bransjen av flaks, og når det kommer til sjanser og sannsynligheter er alt er mulig, selv det sjeldne av det sjeldne, som i dette tilfellet,” sier Dr Chaim Melamed, statistikkekspert for Mifal HaPayis.

Etter den merkelige tilfeldigheten ble maskinene og de fargede ballene som brukes i trekningen undersøkt og det ble ikke funnet noen uregelmessigheter. Ballene som benyttes under trekningen blir skiftet ut med jevne mellomrom, og i følge lotteriselskapet ble den siste endringen foretatt etter 21. september og før dagens trekning.