0,25 prosent av de 10 983 vinene som deltok i konkurransen ”2010 Decanter World Wine Awards” i Londons Royal Opera House i forrige måned vant en internasjonal trofe. Blant disse få seiersherrene var en israelsk koshervin fra Carmel Winery i Øvre Gallilea, skriver Israel21c. Det var en Kayoumi Single Vineyard Shiraz  2008 av Røde Rhone sorter, som sikret en pris til den israelske vinprodusenten. Ifølge Israel21c er det en milepel for en israelsk produsent. Med denne prisen slutter Carmel Winery seg til eliten av verdensklasseprodusenter, skriver den israelske nettavisen.  Carmel-vinen fikk hard konkurranse fra franske, sydafrikanske, australske og greske viner. ”Israelske viner er på ingen måter ubetydelige, men dette er første gang de har tatt en trofe foran nesen til de tradisjonelle produsentene,” sier konkurransens direktør Guibert til Christelle. Juryen beskrev vinen som "stor og chunky med frukter av jorden, godt krydret og sensuell på ganen, masse eik, med stor utholdenhet og struktur." Carmel Winery ble etablert som et kooperativ i 1882 men finansiering fra Baron Edmond de Rothschild, og er i dag Israels største vinprodusent med mer enn 13 millioner flasker om året. De 3472 hektar med vinmarker ligger fra Øvre Gallilea i nord til Negev i syd.

vin30,25 prosent av de 10 983 vinene som deltok i konkurransen ”2010 Decanter World Wine Awards” i Londons Royal Opera House i forrige måned vant en internasjonal trofe. Blant disse få seiersherrene var en israelsk koshervin fra Carmel Winery i Øvre Gallilea, skriver Israel21c. Det var en Kayoumi Single Vineyard Shiraz  2008 av Røde Rhone sorter, som sikret en pris til den israelske vinprodusenten. Ifølge Israel21c er det en milepel for en israelsk produsent. Med denne prisen slutter Carmel Winery seg til eliten av verdensklasseprodusenter, skriver den israelske nettavisen.

 Carmel-vinen fikk hard konkurranse fra franske, sydafrikanske, australske og greske viner. ”Israelske viner er på ingen måter ubetydelige, men dette er første gang de har tatt en trofe foran nesen til de tradisjonelle produsentene,” sier konkurransens direktør Guibert til Christelle.

Juryen beskrev vinen som “stor og chunky med frukter av jorden, godt krydret og sensuell på ganen, masse eik, med stor utholdenhet og struktur.”

Carmel Winery ble etablert som et kooperativ i 1882 men finansiering fra Baron Edmond de Rothschild, og er i dag Israels største vinprodusent med mer enn 13 millioner flasker om året. De 3472 hektar med vinmarker ligger fra Øvre Gallilea i nord til Negev i syd.