F-35 jagerfly programmet har vært en av de mer ambisiøse programmer for DoD og Lockheed Martin i de siste årene. For å dele kostnadene forbundet med design, utvikling og bygging av nye jagerfly, har Lockheed og DoD søkt partnerland som vil forplikte seg til å kjøpe flyet og dermed bidra til å drive kostnadene per enhet ned til rimeligere nivåer. Derfor var det en gledelig nyhet for selskapet at Israel nå har tatt den endelige beslutningen om å kjøpe 20 fly, skriver Daily Tech. Så langt har programmet hatt problemer med forsinkelser og andre problemer som har drevet prisen til å kjøpe flyet opp og har fått mange samarbeidsland til å revurdere sine innkjøp. Derfor var det en god nyhet for produsentene at Israel nå har forpliktet seg til å kjøpe F-35 Lightning II. Torsdag signerte det israelske forsvarsdepartementets ekspedisjonssjef Udi Shani en forpliktelse om å kjøpe fly. Den nye avtalen gjør Israel til det første landet til å kjøpe F-35 gjennom US Foreign Military Sales Program. Defense News rapporterer at forventet leveringsdato for flyene er satt til mellom 2015 og 2017.  Avtalen om å kjøpe fly inkluderer også opplæring og vedlikehold av utstyr. Avtalen blir delvis finansiert av en $ 3 milliarder støtte fra den amerikanske regjeringen.

JagerflyF-35 jagerfly programmet har vært en av de mer ambisiøse programmer for DoD og Lockheed Martin i de siste årene. For å dele kostnadene forbundet med design, utvikling og bygging av nye jagerfly, har Lockheed og DoD søkt partnerland som vil forplikte seg til å kjøpe flyet og dermed bidra til å drive kostnadene per enhet ned til rimeligere nivåer. Derfor var det en gledelig nyhet for selskapet at Israel nå har tatt den endelige beslutningen om å kjøpe 20 fly, skriver Daily Tech.

Så langt har programmet hatt problemer med forsinkelser og andre problemer som har drevet prisen til å kjøpe flyet opp og har fått mange samarbeidsland til å revurdere sine innkjøp. Derfor var det en god nyhet for produsentene at Israel nå har forpliktet seg til å kjøpe F-35 Lightning II. Torsdag signerte det israelske forsvarsdepartementets ekspedisjonssjef Udi Shani en forpliktelse om å kjøpe fly.

Den nye avtalen gjør Israel til det første landet til å kjøpe F-35 gjennom US Foreign Military Sales Program. Defense News rapporterer at forventet leveringsdato for flyene er satt til mellom 2015 og 2017.  Avtalen om å kjøpe fly inkluderer også opplæring og vedlikehold av utstyr. Avtalen blir delvis finansiert av en $ 3 milliarder støtte fra den amerikanske regjeringen.