Da den engelske gitaristen Jeff Beck i mai annonserte sin konsert i det romerske amfiteateret i Ceaserea, som ble avholdt tirsdag, ble han utsatt for en organisert kampanje for å boikotte Israel og droppe konserten. I stedet plusset han på en ekstra forestilling i Tel Aviv dagen før. Begge konsertene ble veritable suksesser. Boikottaksjonen ble startet av den amerikanske organisasjonen ”U.S. Campaign for the Academic & Cultural Boycott of Israel”. På sin nettside la organisasjonen ut denne oppfordringen: ”Jeff Beck har planlagt å spille i Israel 5.oktober. Vi vil gjerne presse ham til å delta i den kulturelle boikotten som er anbefalt av det palestinske folket, og hindre apartheid-Israel fra å bruke hans forestilling som et propagandakupp.” Leserne fikk oppgitt linker til Jeff Becks hjemmeside, blogg og Facebook-side, slik at de kunne sende boikottoppfordringer direkte til gitaristen. Israelske statsborgere ble spesielt oppfordret til å benytte en side der de kunne signere et opprop til Jeff Beck. Men ikke alle artister er like svake for antisemittisk propaganda. Den kjente engelske gitaristen overså alle henvendelsene og utvidet i stedet programmet i Israel fra en til to forestillinger. Geoffery Arnold «Jeff» Beck ble født i London i 1944. Han har vært gitarist i flere rockeband opp gjennom årene. Ifølge Wikipedia vokste han opp med mye sørstatsjazz, blues og 1950-tallets rock and roll-musikk. Han er sterkt inspirert og påvirket av disse musikksjangrene. Beck har selv sagt at om han i en låt ikke bryter med alle regler som finnes, har han mislyktes. På 1960-tallet var Beck medlem i The Yardbirds sammen med blant andre Jimmy Page (som senere dannet gruppen Led Zeppelin) og Eric Clapton. I 1967 dannet han The Jeff Beck Group sammen med blant andre Rod Stewart og Ron Wood. Albumene Truth (1968) og Beck-Ola (1969), som han gav ut sammen med The Jeff Beck Group, regnes av mange som forløperne til heavy metal-sjangeren. «Hi Ho Silver Lining», «Becks Bolero» og «Love is Blue» er noen av Becks største hits. Til tross for at Beck ikke er særlig kjent hos de fleste, mye som følge av at han har valgt å ikke synge som for eksempel Eric Clapton, men også fordi han beveger seg så fritt mellom ulike sjangre, er han blant andre gitarister ansett som en av verdens mest respekterte gitarister. Her spiller han Amazing Grace: httpv://www.youtube.com/watch?v=3f-mzWy-lT0&feature=player_embedded

Jeff_Beck3Da den engelske gitaristen Jeff Beck i mai annonserte sin konsert i det romerske amfiteateret i Ceaserea, som ble avholdt tirsdag, ble han utsatt for en organisert kampanje for å boikotte Israel og droppe konserten. I stedet plusset han på en ekstra forestilling i Tel Aviv dagen før. Begge konsertene ble veritable suksesser. Boikottaksjonen ble startet av den amerikanske organisasjonen ”U.S. Campaign for the Academic & Cultural Boycott of Israel”.

På sin nettside la organisasjonen ut denne oppfordringen: ”Jeff Beck har planlagt å spille i Israel 5.oktober. Vi vil gjerne presse ham til å delta i den kulturelle boikotten som er anbefalt av det palestinske folket, og hindre apartheid-Israel fra å bruke hans forestilling som et propagandakupp.”

Leserne fikk oppgitt linker til Jeff Becks hjemmeside, blogg og Facebook-side, slik at de kunne sende boikottoppfordringer direkte til gitaristen. Israelske statsborgere ble spesielt oppfordret til å benytte en side der de kunne signere et opprop til Jeff Beck.

Men ikke alle artister er like svake for antisemittisk propaganda. Den kjente engelske gitaristen overså alle henvendelsene og utvidet i stedet programmet i Israel fra en til to forestillinger.

Geoffery Arnold «Jeff» Beck ble født i London i 1944. Han har vært gitarist i flere rockeband opp gjennom årene. Ifølge Wikipedia vokste han opp med mye sørstatsjazz, blues og 1950-tallets rock and roll-musikk. Han er sterkt inspirert og påvirket av disse musikksjangrene. Beck har selv sagt at om han i en låt ikke bryter med alle regler som finnes, har han mislyktes.

På 1960-tallet var Beck medlem i The Yardbirds sammen med blant andre Jimmy Page (som senere dannet gruppen Led Zeppelin) og Eric Clapton. I 1967 dannet han The Jeff Beck Group sammen med blant andre Rod Stewart og Ron Wood. Albumene Truth (1968) og Beck-Ola (1969), som han gav ut sammen med The Jeff Beck Group, regnes av mange som forløperne til heavy metal-sjangeren. «Hi Ho Silver Lining», «Becks Bolero» og «Love is Blue» er noen av Becks største hits.

Til tross for at Beck ikke er særlig kjent hos de fleste, mye som følge av at han har valgt å ikke synge som for eksempel Eric Clapton, men også fordi han beveger seg så fritt mellom ulike sjangre, er han blant andre gitarister ansett som en av verdens mest respekterte gitarister.

Her spiller han Amazing Grace: