4000 israelere får brystkreft hvert år, men dersom kreften oppdages tidlig er helbredelsesprosenten på hele 92.  Derfor er det viktig å gjøre folk flest oppmerksomme på symptomene. Det er et av formålene med den storstilte aksjonen for å samle inn penger til kreftforskningen, som går av stabelen i Israel 28.oktober. Da håper arrangørene, den internasjonale organisasjonen ”Komen for the Cure” på å få 10 000 israelere med på å gå eller løpe i en rute rundt Jerusalems gamleby. Den 3,8 kilometer lange ruten er tegnet opp av Jerusalems ordfører Nir Barkat. "Som en løper selv, vet jeg kraften i disse hendelsene som forener mennesker mot et felles mål," sier han, ifølge det israelske utenriksdepartementets hjemmeside. "Vi har mange forskjellige religioner og nasjonaliteter i Israel. Løpet bringer dem sammen i fellesskap med alle mennesker som står overfor konsekvensene av denne forferdelige sykdommen," legger han til. Under løpet vil alle deltakerne få utdelt en hvit T-skjorte, men personer som har overlevd brystkreft vil få en rosa T-skjorte i stedet. "Jo flere mennesker med rosa T-skjorter, jo mer øker nivået av bevissthet for tidlig deteksjon og støtte for mennesker til å gå gjennom behandling," sier en av arrangørene. Jennifer Griffin av Fox News, en tidligere israelsk korrespondent som var diagnostisert med brystkreft for to år siden, vil gi livedekning av Jerusalem Race for Cure i Fox News. Det kristne TV-selskapet Network vil også dekke begivenheten live. Brystkreft er den vanligste kreftformen for kvinner i Israel, og står for 30 prosent av alle nye krefttilfeller i landet. Rundt 4000 israelere får diagnosen brystkreft årlig. Tidlig behandling redder heldigvis livet til 92 prosent av de rammede. Israel er blant fem landene i verden som satser mest på forskning og utvikling om brystkreft i forhold til landets folketall.

Brystkreft24000 israelere får brystkreft hvert år, men dersom kreften oppdages tidlig er helbredelsesprosenten på hele 92.  Derfor er det viktig å gjøre folk flest oppmerksomme på symptomene. Det er et av formålene med den storstilte aksjonen for å samle inn penger til kreftforskningen, som går av stabelen i Israel 28.oktober. Da håper arrangørene, den internasjonale organisasjonen ”Komen for the Cure” på å få 10 000 israelere med på å gå eller løpe i en rute rundt Jerusalems gamleby.

Den 3,8 kilometer lange ruten er tegnet opp av Jerusalems ordfører Nir Barkat. “Som en løper selv, vet jeg kraften i disse hendelsene som forener mennesker mot et felles mål,” sier han, ifølge det israelske utenriksdepartementets hjemmeside. “Vi har mange forskjellige religioner og nasjonaliteter i Israel. Løpet bringer dem sammen i fellesskap med alle mennesker som står overfor konsekvensene av denne forferdelige sykdommen,” legger han til.

Under løpet vil alle deltakerne få utdelt en hvit T-skjorte, men personer som har overlevd brystkreft vil få en rosa T-skjorte i stedet. “Jo flere mennesker med rosa T-skjorter, jo mer øker nivået av bevissthet for tidlig deteksjon og støtte for mennesker til å gå gjennom behandling,” sier en av arrangørene.

Jennifer Griffin av Fox News, en tidligere israelsk korrespondent som var diagnostisert med brystkreft for to år siden, vil gi livedekning av Jerusalem Race for Cure i Fox News. Det kristne TV-selskapet Network vil også dekke begivenheten live.

Brystkreft er den vanligste kreftformen for kvinner i Israel, og står for 30 prosent av alle nye krefttilfeller i landet. Rundt 4000 israelere får diagnosen brystkreft årlig. Tidlig behandling redder heldigvis livet til 92 prosent av de rammede. Israel er blant fem landene i verden som satser mest på forskning og utvikling om brystkreft i forhold til landets folketall.