Bank of Israel forventer at bruttonasjonalproduktet i Israel vil øke med 4 prosent innen utgangen av året; og prosjekterer 6 prosent ledighet i 2011, skriver Haaretz. Banken la frem sine nye estimater tirsdag. Finansdepartementet mener imidlertid at tallene er på grensen til å være overoptimistiske. Den israelske sentralbanken forventer at bruttonasjonalprodukt skal øke med 4 % innen utgangen av året, ikke mye høyere enn tidligere prediksjon på 3,7 %, og at arbeidsledigheten vil kjøre på 6,3 % i år og 6 % i 2011, etter at den falt kraftig i andre kvartal. Det er spesielt prognosene for arbeidsledighetstallene som er langt mer optimistiske nå enn tidligere.  Sentralbanken hadde opprinnelig anslått at ledigheten ville nå 7 % i år og 6,7 % neste år. En høytstående representant for finansmyndighetene sa imidlertid tirsdag at eksporttall fra de siste månedene ikke støtter prognosene, og de fleste analytikere har gitt uttrykk for at andre halvdel av året vil bli verre enn første halvår, skriver Haaretz.

Israel_vekst1Bank of Israel forventer at bruttonasjonalproduktet i Israel vil øke med 4 prosent innen utgangen av året; og prosjekterer 6 prosent ledighet i 2011, skriver Haaretz. Banken la frem sine nye estimater tirsdag. Finansdepartementet mener imidlertid at tallene er på grensen til å være overoptimistiske. Den israelske sentralbanken forventer at bruttonasjonalprodukt skal øke med 4 % innen utgangen av året, ikke mye høyere enn tidligere prediksjon på 3,7 %, og at arbeidsledigheten vil kjøre på 6,3 % i år og 6 % i 2011, etter at den falt kraftig i andre kvartal.

Det er spesielt prognosene for arbeidsledighetstallene som er langt mer optimistiske nå enn tidligere.  Sentralbanken hadde opprinnelig anslått at ledigheten ville nå 7 % i år og 6,7 % neste år.

En høytstående representant for finansmyndighetene sa imidlertid tirsdag at eksporttall fra de siste månedene ikke støtter prognosene, og de fleste analytikere har gitt uttrykk for at andre halvdel av året vil bli verre enn første halvår, skriver Haaretz.