Det er ikke bare turiststrømmen til Israel som slår alle rekorder denne sommeren. Det samme gjør turiststrømmen fra Israel. Israelerne reiser til utlandet som aldri før. Ifølge de siste tallene fra det israelske statistiske sentralbyrået reiste 590 700 israelere til andre land i august måned. Det høyeste månedlige tallet siden Israel ble etablert som egen stat. Rundt en halv millioner israelere reiste med fly, 60 000 tok landeveien, og 30 000 reiste sjøveien, blant annet med cruiseskip. Hellas er i ferd med å overta Tyrkias plass som det mest populære feriemålet. Sammenliknet med august 2009 har turiststrømmen fra Israel til andre Middelhavsland økt med 75 prosent. Den mest bemerkelsesverdige økningen hadde den greske ferieøyen Kos med en økning på 492 prosent. Det var også en betydelig økning av israelere i den nordgreske byen Thessaloniki denne sommeren. Den bulgarske feriebyen Burgas hadde en økning av israelske turister på 80 prosent, og av Europas storbyer var det Barcelona som pekte seg ut med 40 prosent bedre besøk enn i fjor. I månedene fra januar til og med august reiste 2,9 millioner israelere ut av landet. Ingen år tidligere har flere israelere vært på reisefot. Økningen var 6,8 prosent i forhold til den samme perioden i fjor, skriver Ynet News.

Kos2Det er ikke bare turiststrømmen til Israel som slår alle rekorder denne sommeren. Det samme gjør turiststrømmen fra Israel. Israelerne reiser til utlandet som aldri før. Ifølge de siste tallene fra det israelske statistiske sentralbyrået reiste 590 700 israelere til andre land i august måned. Det høyeste månedlige tallet siden Israel ble etablert som egen stat. Rundt en halv millioner israelere reiste med fly, 60 000 tok landeveien, og 30 000 reiste sjøveien, blant annet med cruiseskip. Hellas er i ferd med å overta Tyrkias plass som det mest populære feriemålet.

Sammenliknet med august 2009 har turiststrømmen fra Israel til andre Middelhavsland økt med 75 prosent. Den mest bemerkelsesverdige økningen hadde den greske ferieøyen Kos med en økning på 492 prosent. Det var også en betydelig økning av israelere i den nordgreske byen Thessaloniki denne sommeren. Den bulgarske feriebyen Burgas hadde en økning av israelske turister på 80 prosent, og av Europas storbyer var det Barcelona som pekte seg ut med 40 prosent bedre besøk enn i fjor.

I månedene fra januar til og med august reiste 2,9 millioner israelere ut av landet. Ingen år tidligere har flere israelere vært på reisefot. Økningen var 6,8 prosent i forhold til den samme perioden i fjor, skriver Ynet News.