The Dalton Winery i Øvre Galilea produserer rundt en millioner flasker vin årlig. Vinen får de beste skussmål, og det var nærmest symbolsk at tyver i forrige uke brøt seg inn hos Dalton Winery og stakk av med vin til en verdi på mer enn en millioner shekel, skriver den israelske avisen Haaretz. Du bør ikke nøle med å kjøpe disse vinene i en anerkjent vinbutikk i Israel, skriver avisen. På gatene anbefales det ikke å kjøpe vinen akkurat nå. Da kan du risikere å kjøpe tjuegods. Den fullt moderne vingården ligger i Dalton industripark i Øvre Galilea langs den libanesiske grensen, og ble grunnlagt i 1995 av Haruni familien. En australsk og California-utdannet vinprodusent, Naama Mualem, produserer for øyeblikket den attraktive vinen i sju serier. En vin under Matatia etiketten ble utgitt som en del av 2006-produksjonen, og er kanskje skjebnebestemt til å bli Daltons flaggskip, skriver Haaretz. Vingårdens første produksjon var på 50 000 flasker. Nå Dalton Winery en million flasker årlig. Haaretz anbefaler rødvinene Dalton Matatia, 2006: En Bordeaux blanding av 80 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot og 5 % Cabernet Franc. Utviklet i ny fransk eik, er meget dyp og mørk i fargen. Den har en aroma av mynt, tjære og et hint av jod, bemerkelsesverdig og kanskje overraskende behagelig. Det kan etter hvert merkes sjenerøse blackberry, solbær og bitre appelsinskall, og til slutt, på den lange finish, hint av espresso kaffe. Med fin balanse mellom tre, syre, og frukt, en tankevekkende og deilig vin. NIS 350.

Dalton_WineryThe Dalton Winery i Øvre Galilea produserer rundt en millioner flasker vin årlig. Vinen får de beste skussmål, og det var nærmest symbolsk at tyver i forrige uke brøt seg inn hos Dalton Winery og stakk av med vin til en verdi på mer enn en millioner shekel, skriver den israelske avisen Haaretz. Du bør ikke nøle med å kjøpe disse vinene i en anerkjent vinbutikk i Israel, skriver avisen. På gatene anbefales det ikke å kjøpe vinen akkurat nå. Da kan du risikere å kjøpe tjuegods.

Den fullt moderne vingården ligger i Dalton industripark i Øvre Galilea langs den libanesiske grensen, og ble grunnlagt i 1995 av Haruni familien. En australsk og California-utdannet vinprodusent, Naama Mualem, produserer for øyeblikket den attraktive vinen i sju serier.
En vin under Matatia etiketten ble utgitt som en del av 2006-produksjonen, og er kanskje skjebnebestemt til å bli Daltons flaggskip, skriver Haaretz. Vingårdens første produksjon var på 50 000 flasker. Nå Dalton Winery en million flasker årlig.

Haaretz anbefaler rødvinene Dalton Matatia, 2006: En Bordeaux blanding av 80 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot og 5 % Cabernet Franc. Utviklet i ny fransk eik, er meget dyp og mørk i fargen. Den har en aroma av mynt, tjære og et hint av jod, bemerkelsesverdig og kanskje overraskende behagelig. Det kan etter hvert merkes sjenerøse blackberry, solbær og bitre appelsinskall, og til slutt, på den lange finish, hint av espresso kaffe. Med fin balanse mellom tre, syre, og frukt, en tankevekkende og deilig vin. NIS 350.