Arbeidsledigheten i Israel fortsetter å synke til det laveste tallet på nesten to år, og antall personer i arbeid er høyere enn på mange år. Arbeidsledigheten i juli var på 6,2 prosent, så vidt lavere enn i juni. I juli i fjor var ledigheten oppe på 7,7 prosent. Det viser de siste tallene til det israelske statistiske sentralbyrået, skriver forretningsbladet Bloomberg. ”Det er en veldig positiv trend her,” sier sjefsøkonom i det Tel Aviv-baserte Psagot Investment House Ltd, Vered Dar. ”Ikke bare ser vi en nedgang i arbeidsledigheten, det er også en økning i yrkesaktivitet, og dette er svært gode nyheter”, sier hun. Israels økonomi har blitt friskmeldt fra den globale økonomiske krisen raskere enn mange andre utviklede land. Økonomien vil sannsynligvis ekspandere med 4,1 prosent dette året, drevet av eksport, innenlands forbruk, og boligbygging, sier det statistiske sentralbyrået i en pressemelding. I 2009 var den økonomiske veksten på 0,8 prosent. Israels benchmark TA-25 aksjeindeks steg mer enn 20 prosent i de siste 12 månedene, ledet av Avner Oil Exploration LP, Isramco Negev 2 LP og Delek Drilling-LP, tre av partnerne i gassfeltet utenfor den israelske kysten, skriver Bloomberg. Vered Dar tror imidlertid at nedgangen i arbeidsledigheten vil flate ut i de kommende månedene, både som følge av nedgangen i USA og det faktum at Israel nærmer seg full sysselsetting. "Nedgangen i veksten har ikke nådd Israel ennå, men den vil. Veksten vil være lavere i fjerde kvartal og i de to første kvartalene neste år,” spår hun.

Israel_arbeid2Arbeidsledigheten i Israel fortsetter å synke til det laveste tallet på nesten to år, og antall personer i arbeid er høyere enn på mange år. Arbeidsledigheten i juli var på 6,2 prosent, så vidt lavere enn i juni. I juli i fjor var ledigheten oppe på 7,7 prosent. Det viser de siste tallene til det israelske statistiske sentralbyrået, skriver forretningsbladet Bloomberg.

”Det er en veldig positiv trend her,” sier sjefsøkonom i det Tel Aviv-baserte Psagot Investment House Ltd, Vered Dar. ”Ikke bare ser vi en nedgang i arbeidsledigheten, det er også en økning i yrkesaktivitet, og dette er svært gode nyheter”, sier hun.

Israels økonomi har blitt friskmeldt fra den globale økonomiske krisen raskere enn mange andre utviklede land. Økonomien vil sannsynligvis ekspandere med 4,1 prosent dette året, drevet av eksport, innenlands forbruk, og boligbygging, sier det statistiske sentralbyrået i en pressemelding. I 2009 var den økonomiske veksten på 0,8 prosent.

Israels benchmark TA-25 aksjeindeks steg mer enn 20 prosent i de siste 12 månedene, ledet av Avner Oil Exploration LP, Isramco Negev 2 LP og Delek Drilling-LP, tre av partnerne i gassfeltet utenfor den israelske kysten, skriver Bloomberg.

Vered Dar tror imidlertid at nedgangen i arbeidsledigheten vil flate ut i de kommende månedene, både som følge av nedgangen i USA og det faktum at Israel nærmer seg full sysselsetting. “Nedgangen i veksten har ikke nådd Israel ennå, men den vil. Veksten vil være lavere i fjerde kvartal og i de to første kvartalene neste år,” spår hun.