Åtte av USAs fremste universiteter, inkludert Columbia’s Barnard College vil starte studieprogrammer I Israel i 2011 og 2012 som en del av et nytt initiativ for å stimulere utenlandsstudier og akademiske utvekslingsprogrammer, opplyser Jewish Agency ifølge Jerusalem Post.  I dag studerer 1500 amerikanske universitetsstudenter i Israel hvert år. Masa- programmet, som styres av Jewish Agency håper å kunne øke dette antallet betydelig og nå opp på samme nivå som London og Paris, der titusener av unge amerikanere tilbringer et semester hvert år, skriver Jerusalem Post. ”Vi ønsker å doble antallet utenlandske studenter som studerer i Israel fra 1500 til 3000 i løpet av de neste to til tre år,” sier Avi Rubel, som er Masa Israels Nord Amerika ansvarlig, til Jerusalem Post. ”Universiteter i USA prøver stadig å sette opp programmer i andre land, slik at flere av elevene har en variert meny å velge mellom når de vil studere i utlandet. Frem til nå har programmet for det meste vært åpent i jødiske studier, men ikke for businesstudier, for eksempel. Så det vi prøver å gjøre er å lage partnerskap som vil bringe nye studenter på disse områdene,” sier han. I de senere årene har høyere utdanning sett en trend mot "globale universiteter," nettverk av institusjoner og filialer som gir muligheter for studier over hele verden. Selv om Israels universiteter og høyskoler gir et uvanlig høyt antall innovatører, ligger landets høyere utdanningssystem bak mange andre land i å lage disse utenlandske partnerskapene, skriver avisen. I nært samarbeid med Institute of International Education har Masa valgt åtte institusjoner som vil få 50 000 dollar hver i stimuleringstilskudd for å utvikle studieprogrammer med israelske institusjoner. Partnerskapet inkluderer Washington University’s Olin Business School som skal samarbeide med IDC Herzliya; Columbia’s Barnard College med Hebrew University; og the University of Maryland’s Smith School of Business som er samarbeidspartner med University of Haifa. Harvard har allerede etablert et samarbeid med Hebrew University. Israel rangerer for tiden på tjueandre plass på listen over de mest populære utlandske destinasjoner for studenter fra USA, bak eksempelvis Ecuador. Men det skal det altså gjøres noe med nå.

Israel_studenterÅtte av USAs fremste universiteter, inkludert Columbia’s Barnard College vil starte studieprogrammer I Israel i 2011 og 2012 som en del av et nytt initiativ for å stimulere utenlandsstudier og akademiske utvekslingsprogrammer, opplyser Jewish Agency ifølge Jerusalem Post.  I dag studerer 1500 amerikanske universitetsstudenter i Israel hvert år. Masa- programmet, som styres av Jewish Agency håper å kunne øke dette antallet betydelig og nå opp på samme nivå som London og Paris, der titusener av unge amerikanere tilbringer et semester hvert år, skriver Jerusalem Post.

”Vi ønsker å doble antallet utenlandske studenter som studerer i Israel fra 1500 til 3000 i løpet av de neste to til tre år,” sier Avi Rubel, som er Masa Israels Nord Amerika ansvarlig, til Jerusalem Post.

”Universiteter i USA prøver stadig å sette opp programmer i andre land, slik at flere av elevene har en variert meny å velge mellom når de vil studere i utlandet. Frem til nå har programmet for det meste vært åpent i jødiske studier, men ikke for businesstudier, for eksempel. Så det vi prøver å gjøre er å lage partnerskap som vil bringe nye studenter på disse områdene,” sier han.

I de senere årene har høyere utdanning sett en trend mot “globale universiteter,” nettverk av institusjoner og filialer som gir muligheter for studier over hele verden. Selv om Israels universiteter og høyskoler gir et uvanlig høyt antall innovatører, ligger landets høyere utdanningssystem bak mange andre land i å lage disse utenlandske partnerskapene, skriver avisen.

I nært samarbeid med Institute of International Education har Masa valgt åtte institusjoner som vil få 50 000 dollar hver i stimuleringstilskudd for å utvikle studieprogrammer med israelske institusjoner. Partnerskapet inkluderer Washington University’s Olin Business School som skal samarbeide med IDC Herzliya; Columbia’s Barnard College med Hebrew University; og the University of Maryland’s Smith School of Business som er samarbeidspartner med University of Haifa. Harvard har allerede etablert et samarbeid med Hebrew University.

Israel rangerer for tiden på tjueandre plass på listen over de mest populære utlandske destinasjoner for studenter fra USA, bak eksempelvis Ecuador. Men det skal det altså gjøres noe med nå.