Israel har i det siste truffet flere tiltak for å bedre økonomien i de palestinske områdene på Vestbredden og i Gaza. I en rapport fra det israelske utenriksdepartementet vises det til at Israel har overført store pengebeløp til de palestinske myndighetene, fjernet flere kontrollposter slik at varer og arbeidskraft kan bevege seg mer smidig, og bidratt til å få satt i gang flere større infrastrukturprosjekter innen miljø. Den makroøkonomiske situasjonen både i Gaza og på Vestbredden fortsetter å vise bedring. Bruttonasjonalproduktet første halvår i 2010 er beregnet av IMF til å ha steget med 9 prosent på Vestbredden og 16 prosent på Gazastripen, sammenliknet med samme tidspunkt i 2009. Siden april 2008 har Israel fjernet 409 kontrollposter langs veien på Vestbredden. Siden begynnelsen av 2010 er 60 kontrollposter fjernet. Det gjenstår nå kun 16 kontrollposter, alle er vanligvis åpne. I første halvår av 2010 har Israel overført 2,3 milliarder shekel til de palestinske myndighetene, mens det i 2009 ble overført 2,0 milliarder i løpet av den samme perioden, og 1,86 milliarder i 2008. Disse fondene kommer fra importavgift, merverdiavgift og andre skatter som er innkrevd av Israel på vegne av de palestinske myndighetene. En rekke infrastrukturprosjekter for å bedre miljøet blir gjennomført på Vestbredden, inkludert et avfallsdeponi for rundt 700 000 innbyggere i den sørlige Vestbredden nær Betlehem og Hebron finansiert av Verdensbanken, et avfallsdeponi i nærheten av Ramallah finansiert av den tyske utviklingsbanken KfW , et renseanlegg for å tjene Nablus finansiert av KfW, og et avfallsdeponi som skal  betjene Jenin, Tulkarem, Kalkilya og Nablus i nord på Vestbredden. VG: Tillater bilimport til Gaza

Gaza_shoppingsenter3Israel har i det siste truffet flere tiltak for å bedre økonomien i de palestinske områdene på Vestbredden og i Gaza. I en rapport fra det israelske utenriksdepartementet vises det til at Israel har overført store pengebeløp til de palestinske myndighetene, fjernet flere kontrollposter slik at varer og arbeidskraft kan bevege seg mer smidig, og bidratt til å få satt i gang flere større infrastrukturprosjekter innen miljø.

Den makroøkonomiske situasjonen både i Gaza og på Vestbredden fortsetter å vise bedring. Bruttonasjonalproduktet første halvår i 2010 er beregnet av IMF til å ha steget med 9 prosent på Vestbredden og 16 prosent på Gazastripen, sammenliknet med samme tidspunkt i 2009.

Siden april 2008 har Israel fjernet 409 kontrollposter langs veien på Vestbredden. Siden begynnelsen av 2010 er 60 kontrollposter fjernet. Det gjenstår nå kun 16 kontrollposter, alle er vanligvis åpne.

I første halvår av 2010 har Israel overført 2,3 milliarder shekel til de palestinske myndighetene, mens det i 2009 ble overført 2,0 milliarder i løpet av den samme perioden, og 1,86 milliarder i 2008. Disse fondene kommer fra importavgift, merverdiavgift og andre skatter som er innkrevd av Israel på vegne av de palestinske myndighetene.

En rekke infrastrukturprosjekter for å bedre miljøet blir gjennomført på Vestbredden, inkludert et avfallsdeponi for rundt 700 000 innbyggere i den sørlige Vestbredden nær Betlehem og Hebron finansiert av Verdensbanken, et avfallsdeponi i nærheten av Ramallah finansiert av den tyske utviklingsbanken KfW , et renseanlegg for å tjene Nablus finansiert av KfW, og et avfallsdeponi som skal  betjene Jenin, Tulkarem, Kalkilya og Nablus i nord på Vestbredden.

VG: Tillater bilimport til Gaza