Israel satser på det kinesiske markedet. Under et møte i Jerusalem forrige mandag mellom viseutenriksminister Danny Ayalon og guvernøren i Kinas Heilongjiang provins signerte Israel og Kina en samarbeidsavtale om landbruk, melder Israel National News. Israel har allerede et utbredt samarbeid om landbruk med Heilongjiang provinsen. Under møtet understreket Ayalon det spesielle forholdet mellom Israel og Kina, og uttalte at deres vennskap er "basert på det faktum at de begge er gamle kulturer med historisk bevissthet." Han la til at Israel og Kinas økonomier utfyller hverandre. ”Israel har avansert teknologi egnet til å utvikle det kinesiske markedet og erfaring i felt som står øverst på den kinesiske nasjonale agendaen, slik som landbruk og teknologi, " sa viseutenriksministeren. Guvernør Du Jiahao takket Ayalon for den varme gjestfriheten og la til at han var svært imponert over Israel. Han sa at han akter å reise et monument av Jerusalem i stein til minne om jødene som fant tilflukt i Heilongjiang provinsen under den Hvite Revolusjonen i Russland. I løpet av denne perioden ga Heilongjiangs hovedstad, Harbin, tilflukt til titusener av jøder som flyktet fra Russland, fortalte guvenøren. Det ser ut som om Kina og Israel vokser tettere økonomisk, skriver Israel National News. En Global Times rapport forrige uke sa at Israel er i ferd med å lene seg mot asiatiske økonomier og spesielt Kina, ettersom etterspørselen i USA og Europa har gått ned de siste to årene, ifølge Eugene Kandel, leder for National Economic Council ved den israelske statsministerens kontor. Historisk begynte Kina og Israel å handle med hverandre allerede før de to landene opprettet diplomatiske forbindelser i 1992. I 2005 ble Kina definert av det israelske Nærings- og handelsdepartementet som et ”målland” for israelsk eksport, i et program som har som mål å oppmuntre den israelske eksporten, spesielt innen telekommunikasjon, høyteknologi, landbruksteknologi, sikkerhet, miljø, og infrastruktur. Samme år ble et handelskontor etablert i den sørlige kinesiske byen Shenzhen, og i 2006 ble ytterligere et kontor etablert i den nordøstlige kinesiske byen Dalian. Pr. 2007 hadde den bilaterale handelen mellom de to landene passerte 4 milliarder dollar. 41,8 prosent av Israels eksport til Kina dette året var innen telekommunikasjon og høyteknologisk utstyr, samt maskiner og elektrisk utstyr, skriver Israel National News.

Israel_AyalonIsrael satser på det kinesiske markedet. Under et møte i Jerusalem forrige mandag mellom viseutenriksminister Danny Ayalon og guvernøren i Kinas Heilongjiang provins signerte Israel og Kina en samarbeidsavtale om landbruk, melder Israel National News. Israel har allerede et utbredt samarbeid om landbruk med Heilongjiang provinsen.

Under møtet understreket Ayalon det spesielle forholdet mellom Israel og Kina, og uttalte at deres vennskap er “basert på det faktum at de begge er gamle kulturer med historisk bevissthet.” Han la til at Israel og Kinas økonomier utfyller hverandre. ”Israel har avansert teknologi egnet til å utvikle det kinesiske markedet og erfaring i felt som står øverst på den kinesiske nasjonale agendaen, slik som landbruk og teknologi, ” sa viseutenriksministeren.

Guvernør Du Jiahao takket Ayalon for den varme gjestfriheten og la til at han var svært imponert over Israel. Han sa at han akter å reise et monument av Jerusalem i stein til minne om jødene som fant tilflukt i Heilongjiang provinsen under den Hvite Revolusjonen i Russland. I løpet av denne perioden ga Heilongjiangs hovedstad, Harbin, tilflukt til titusener av jøder som flyktet fra Russland, fortalte guvenøren.

Det ser ut som om Kina og Israel vokser tettere økonomisk, skriver Israel National News. En Global Times rapport forrige uke sa at Israel er i ferd med å lene seg mot asiatiske økonomier og spesielt Kina, ettersom etterspørselen i USA og Europa har gått ned de siste to årene, ifølge Eugene Kandel, leder for National Economic Council ved den israelske statsministerens kontor.

Historisk begynte Kina og Israel å handle med hverandre allerede før de to landene opprettet diplomatiske forbindelser i 1992. I 2005 ble Kina definert av det israelske Nærings- og handelsdepartementet som et ”målland” for israelsk eksport, i et program som har som mål å oppmuntre den israelske eksporten, spesielt innen telekommunikasjon, høyteknologi, landbruksteknologi, sikkerhet, miljø, og infrastruktur. Samme år ble et handelskontor etablert i den sørlige kinesiske byen Shenzhen, og i 2006 ble ytterligere et kontor etablert i den nordøstlige kinesiske byen Dalian.

Pr. 2007 hadde den bilaterale handelen mellom de to landene passerte 4 milliarder dollar. 41,8 prosent av Israels eksport til Kina dette året var innen telekommunikasjon og høyteknologisk utstyr, samt maskiner og elektrisk utstyr, skriver Israel National News.