Politikerne krangler, men for næringslivet er det ”business as usual”. 10 prosent av bilimporten til Israel de første åtte månedene dette året kom fra Tyrkia, mot 7,9 prosent i 2009, ifølge tallene fra den israelske organisasjonen for bilimportører, skriver Ynet News. Mens landenes politikere kranglet om Gaza-båten strømmet 14 200 bilene over grensen i årets første åtte måneder. Bilsalget i Israel økte med hele 27 prosent i årets første åtte måneder, sammenliknet med året før. Mazda er det mest populære bilmerket. Tallene representerer biler som ble produsert ved tyrkiske fabrikker av utenlandske merker. Israel importerer mange modeller fra Tyrkia, inkludert Ford Connect og Transit, Hyundai Accent og Matrix, Toyota Auris og Verso, Renault Clio, Megane, Fluence og Symbol, samt enkelte modeller som Citroën Berlingo, Peugeot Partner, fire dørers Honda Civic, og Fiat Doblò og Fiorino, skriver Ynet News. Økningen av markedsandeler fra et land må nødvendigvis resultere i synkende markedsandeler i bilimporten fra et annet land. De første månedene dette året kan det se ut som om Tyrkia har tatt sin økte andel fra Japan, som likevel er det største eksportlandet av biler til Israel, med en markedsandel på 35.3 prosent, mot 40,3 prosent i fjor.  Også Korea mistet noen markedsandeler i årets første måneder, da 9 prosent av bilene til Israel ble importert derifra. Israel importerer også biler fra Thailand og Nord Amerika, men i langt mindre skala. 33,4 prosent av bilene ble importert fra Europa. I august ble det solgt 18 580 nye biler i Israel, en økning med 13,5 prosent i forhold til august i fjor, men noen færre enn i juli. Hittil i år er det solgt 142 371 nye biler, 27 prosent mer enn de første åtte månedene i 2009. Mazda mistet sin månedlige ledelse til Hyundai i august, for tredje måneden dette året, men ligger fortsatt godt an til å bli det mest populære bilmerket i Israel i år som i fjor.

Israel_bilPolitikerne krangler, men for næringslivet er det ”business as usual”. 10 prosent av bilimporten til Israel de første åtte månedene dette året kom fra Tyrkia, mot 7,9 prosent i 2009, ifølge tallene fra den israelske organisasjonen for bilimportører, skriver Ynet News. Mens landenes politikere kranglet om Gaza-båten strømmet 14 200 bilene over grensen i årets første åtte måneder. Bilsalget i Israel økte med hele 27 prosent i årets første åtte måneder, sammenliknet med året før. Mazda er det mest populære bilmerket.

Tallene representerer biler som ble produsert ved tyrkiske fabrikker av utenlandske merker. Israel importerer mange modeller fra Tyrkia, inkludert Ford Connect og Transit, Hyundai Accent og Matrix, Toyota Auris og Verso, Renault Clio, Megane, Fluence og Symbol, samt enkelte modeller som Citroën Berlingo, Peugeot Partner, fire dørers Honda Civic, og Fiat Doblò og Fiorino, skriver Ynet News.

Økningen av markedsandeler fra et land må nødvendigvis resultere i synkende markedsandeler i bilimporten fra et annet land. De første månedene dette året kan det se ut som om Tyrkia har tatt sin økte andel fra Japan, som likevel er det største eksportlandet av biler til Israel, med en markedsandel på 35.3 prosent, mot 40,3 prosent i fjor.  Også Korea mistet noen markedsandeler i årets første måneder, da 9 prosent av bilene til Israel ble importert derifra. Israel importerer også biler fra Thailand og Nord Amerika, men i langt mindre skala. 33,4 prosent av bilene ble importert fra Europa.

I august ble det solgt 18 580 nye biler i Israel, en økning med 13,5 prosent i forhold til august i fjor, men noen færre enn i juli. Hittil i år er det solgt 142 371 nye biler, 27 prosent mer enn de første åtte månedene i 2009. Mazda mistet sin månedlige ledelse til Hyundai i august, for tredje måneden dette året, men ligger fortsatt godt an til å bli det mest populære bilmerket i Israel i år som i fjor.