Russland og Israel underskrev mandag en militær samarbeidsavtale. Russlands forsvarssjef mener at den vil føre til ytterligere kjøp av israelske våpen og teknologi. ”Vi har nettopp signert en langtidsavtale om militært samarbeid,” sa Russlands forsvarsminister Anatoly Serdyukov etter møtet mandag med den israelske forsvarsministeren Ehud Barak. Ifølge telegrambyrået Reuters sa han at det under møtet ble diskutert både et militært samarbeid og et våpensamarbeid.  Russland har hatt som målsetning å bygge opp en flåte av israelskproduserte spiondroner siden Georgia brukte slike israelske fly mot Russland i sin korte 2008-krig. Serdjukov sa at Russland har kjøpt 12 av de pilotløse flyene og har 50 tjenestemenn under opplæring til å betjene dem. ”Det er viktig for den russiske hæren å bruke de erfaringene den israelske hæren har, og det arbeidet den har utført,” sier den russiske forsvarsministeren i en pressemelding. De to forsvarsdepartementene har ikke offentliggjort detaljer fra avtalen, utover kjøpene av de førerløse flyene, skriver Reuters. Den nye våpen- og militæravtalen er det siste signalet på et tettere bånd mellom de to landene. Russland er blitt dratt nærmere til Israel etter at Sovjetunionen kollapset i 1991. Israel har i det siste året presset Russland til ikke å selge våpen til land som Syria og Iran, og Russland har tilfredstilt Israel ved å love ikke å levere S-300 raketter til Iran, skriver telegrambyrået. Russland har benyttet de nyeste FN-vedtatte sanksjonene mot Iran som unnskyldning for ikke å levere rakettene som det tidligere er inngått en avtale om å levere. Disse rakettene ville være nyttige for Iran til å bruke mot israelske fly i tilfelle et israelsk angrep mot atomvåpenanleggene. httpv://www.youtube.com/watch?v=89mseibTK24&feature=player_embedded httpv://www.youtube.com/watch?v=kP3ZEhYkr_s&feature=player_embedded

Israel_droner8Russland og Israel underskrev mandag en militær samarbeidsavtale. Russlands forsvarssjef mener at den vil føre til ytterligere kjøp av israelske våpen og teknologi. ”Vi har nettopp signert en langtidsavtale om militært samarbeid,” sa Russlands forsvarsminister Anatoly Serdyukov etter møtet mandag med den israelske forsvarsministeren Ehud Barak. Ifølge telegrambyrået Reuters sa han at det under møtet ble diskutert både et militært samarbeid og et våpensamarbeid. 

Russland har hatt som målsetning å bygge opp en flåte av israelskproduserte spiondroner siden Georgia brukte slike israelske fly mot Russland i sin korte 2008-krig. Serdjukov sa at Russland har kjøpt 12 av de pilotløse flyene og har 50 tjenestemenn under opplæring til å betjene dem.

”Det er viktig for den russiske hæren å bruke de erfaringene den israelske hæren har, og det arbeidet den har utført,” sier den russiske forsvarsministeren i en pressemelding.

De to forsvarsdepartementene har ikke offentliggjort detaljer fra avtalen, utover kjøpene av de førerløse flyene, skriver Reuters.
Den nye våpen- og militæravtalen er det siste signalet på et tettere bånd mellom de to landene. Russland er blitt dratt nærmere til Israel etter at Sovjetunionen kollapset i 1991. Israel har i det siste året presset Russland til ikke å selge våpen til land som Syria og Iran, og Russland har tilfredstilt Israel ved å love ikke å levere S-300 raketter til Iran, skriver telegrambyrået. Russland har benyttet de nyeste FN-vedtatte sanksjonene mot Iran som unnskyldning for ikke å levere rakettene som det tidligere er inngått en avtale om å levere. Disse rakettene ville være nyttige for Iran til å bruke mot israelske fly i tilfelle et israelsk angrep mot atomvåpenanleggene.