En kilde innen Bank of Israel bekrefter rapporter om at flere utenlandske banker ser seg om etter etableringsmuligheter i Israel. I dag er fire utenlandske banker etablert i Israel under kontroll av den israelske bankkommisjonen. Men Israels gode økonomi kan føre til at flere banker åpner nye avdelinger i nær fremtid, skriver Yedioth Ahronoth. I følge den israelske avisen er det nå banker fra land som Tyskland, Nederland, Frankrike, Italia, USA og Canada som vurderer mulighetene for etablering i Israel. I den israelske sentralbanken nekter imidlertid kildene å opplyse om hvilke banker det gjelder, av frykt for at de i så fall vil trekke seg. De fire internasjonale bankene som i dag er representert i Israel er amerikanske Citybank, den sveitsiske banken HSBC, nederlandske BFP, og den indiske banken SBI. De har alle hovedkontorer I Tel Aviv. I tillegg kommer åtte andre utenlandske banker som har kontorer I Israel, men som ikke er under kontroll av bankkommisjonen siden de ikke tilbyr banktjenester for den vanlige israeler. Fire av disse åtte bankene er sveitsiske. En kilde i den israelske sentralbanken sier til Yedioth Ahronoth at åpning av nye kontorer for utenlandske banker i Israel kan bidra til økonomiske bånd med selskaper og investorer i utlandet, og at det ikke er noen tvil om at det vil være bra for markedet.

CitibankEn kilde innen Bank of Israel bekrefter rapporter om at flere utenlandske banker ser seg om etter etableringsmuligheter i Israel. I dag er fire utenlandske banker etablert i Israel under kontroll av den israelske bankkommisjonen. Men Israels gode økonomi kan føre til at flere banker åpner nye avdelinger i nær fremtid, skriver Yedioth Ahronoth. I følge den israelske avisen er det nå banker fra land som Tyskland, Nederland, Frankrike, Italia, USA og Canada som vurderer mulighetene for etablering i Israel. I den israelske sentralbanken nekter imidlertid kildene å opplyse om hvilke banker det gjelder, av frykt for at de i så fall vil trekke seg.

De fire internasjonale bankene som i dag er representert i Israel er amerikanske Citybank, den sveitsiske banken HSBC, nederlandske BFP, og den indiske banken SBI. De har alle hovedkontorer I Tel Aviv. I tillegg kommer åtte andre utenlandske banker som har kontorer I Israel, men som ikke er under kontroll av bankkommisjonen siden de ikke tilbyr banktjenester for den vanlige israeler. Fire av disse åtte bankene er sveitsiske.

En kilde i den israelske sentralbanken sier til Yedioth Ahronoth at åpning av nye kontorer for utenlandske banker i Israel kan bidra til økonomiske bånd med selskaper og investorer i utlandet, og at det ikke er noen tvil om at det vil være bra for markedet.