Tannforebygging er ikke dekket av noen medisinsk- eller tannlegeforsikring i Israel, heller ikke gir israelske skoler noen forebyggende tannlegebehandling. Følgelig er det mange små barn som lider av omfattende tannråte, spesielt blant de lavere sosioøkonomiske befolkningsgruppene. De underprivilegerte barnene i Jerusalem ville ikke ha noen tannbehandling, selv ikke i en krisesituasjon, dersom det ikke hadde vært for organisasjonen Dental Volunteers for Israel. Dental Volunteers for Israel er den største gratis tannlegeklinikken i hele Israel. Den ble grunnlagt i 1980 av Trudi Birger, en holocaustoverlevende tysk jøde. Hun ønsket å hjelpe de vanskeligst stilte barnene i Jerusalem med gratis tannpleie, uavhengig av deres religiøse eller etniske opprinnelse. De barnene som blir sendt til klinikken fra Jerusalems velferdskontor må sammen med sine foreldre delta i et tannhygienisk forebyggende helsetjenesteprogram. Bærebjelken i klinikken er frivillige tannleger, både jødiske og ikke-jødiske, fra mange land. Behovet for gratistjenesten er stort. De barnene som lever under fattigdomsgrensen har problemer med tennene på grunn av dårlig kosthold, mangel på munnhygienevaner, eller foreldre som ikke klarer å gi regelmessig tannbehandling eller er klar over betydningen av slik behandling og forebygging. Noen av disse barna lider av alvorlige tannsykdommen - de kan ikke spise eller sove riktig, og klarer ikke å holde oppmerksomheten på skolen fordi de er lider av kroniske infeksjoner, som resulterer i konstante smerter som kunne vært forhindret gjennom forebygging. Trudi Birger døde på sin 75 års dag i 2002, men hennes livsverk lever videre, og er kjent for å ha en svært høy standard på sine ansatte.  Både stifteren selv og hennes klinikk har mottatt en rekke æresbevisninger og hederspriser for arbeidet for å hjelpe fattige barn med deres tannhelse. bildet til denne artikkelen viser den norske tannlegen Arne waldhaug. Her kan du lese mer om klinikken på DV!s norske hjemmeside. httpv://www.youtube.com/watch?v=LkpBv7xu-LU&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=eHCnVjtbrT4&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=xusL5bUfMlQ

Israel_tannpleieTannforebygging er ikke dekket av noen medisinsk- eller tannlegeforsikring i Israel, heller ikke gir israelske skoler noen forebyggende tannlegebehandling. Følgelig er det mange små barn som lider av omfattende tannråte, spesielt blant de lavere sosioøkonomiske befolkningsgruppene. De underprivilegerte barnene i Jerusalem ville ikke ha noen tannbehandling, selv ikke i en krisesituasjon, dersom det ikke hadde vært for organisasjonen Dental Volunteers for Israel.

Dental Volunteers for Israel er den største gratis tannlegeklinikken i hele Israel. Den ble grunnlagt i 1980 av Trudi Birger, en holocaustoverlevende tysk jøde. Hun ønsket å hjelpe de vanskeligst stilte barnene i Jerusalem med gratis tannpleie, uavhengig av deres religiøse eller etniske opprinnelse. De barnene som blir sendt til klinikken fra Jerusalems velferdskontor må sammen med sine foreldre delta i et tannhygienisk forebyggende helsetjenesteprogram. Bærebjelken i klinikken er frivillige tannleger, både jødiske og ikke-jødiske, fra mange land.

Behovet for gratistjenesten er stort. De barnene som lever under fattigdomsgrensen har problemer med tennene på grunn av dårlig kosthold, mangel på munnhygienevaner, eller foreldre som ikke klarer å gi regelmessig tannbehandling eller er klar over betydningen av slik behandling og forebygging.

Noen av disse barna lider av alvorlige tannsykdommen – de kan ikke spise eller sove riktig, og klarer ikke å holde oppmerksomheten på skolen fordi de er lider av kroniske infeksjoner, som resulterer i konstante smerter som kunne vært forhindret gjennom forebygging.
Trudi Birger døde på sin 75 års dag i 2002, men hennes livsverk lever videre, og er kjent for å ha en svært høy standard på sine ansatte.  Både stifteren selv og hennes klinikk har mottatt en rekke æresbevisninger og hederspriser for arbeidet for å hjelpe fattige barn med deres tannhelse.

bildet til denne artikkelen viser den norske tannlegen Arne waldhaug. Her kan du lese mer om klinikken på DV!s norske hjemmeside.