På land og vann: Det oppdages stadig nye oljeforekomster i Israel. Søndag gikk børsen i været da en gruppe oljeselskaper som tidligere har funnet store gassforekomster i havområdene utenfor Haifa, offentliggjorde at det sannsynligvis også finnes store oljereserver i de samme områdene.  Forrige mandag jublet småaksjonærene i et annet selskap over årsberetningen som fortalte om oljefunn også på land. Hele 4,2 milliarder fat olje kan finnes i dype strukturer under naturgassen på Leviathan gassprosjekt, opplyste partnerne i prosjektet på søndag, ifølge den israelske næringslivsavisen Globes. Partnerne la til at de vil bestemme om de vil bore etter oljen når de har mer informasjon om gassfunnet, skriver Marked Watch. Under generalforsamlingen forrige mandag fikk lederne av selskapet Givot Olam kraftig applaus fra investorene, etter et år hvor et nytt boreområde i nærheten av Rosh Ha'Ayin endelig produserte sort gull, skriver Israel National News. Selskapets administrerende geolog, Tuvia Luskin, bekreftet for investorene at den såkalte ”Meged 5 brønnen” har potensial til å gi anslagsvis 1,5 milliarder fat olje etter mange resultatløse år med søk - en prosess han sammenlignet med det israelske folks vandring gjennom ørkenen på vei til landet Israel som følge av utvandring fra Egypt. På spørsmål om det er en sjanse for at oljefeltet ikke kan ha noen kommersiell verdi, svarte han: «Jeg ble oppdratt til å tro at det bare er to ting som er sikkert i livet: Det ene er din tur til den kommende verden, og det andre er nødvendigheten av å betale skatt. " ”Imidlertid”, la han til, ”brønnen er kommersiell.” Selskapet anslår at produksjonsraten for brønnen vil komme opp i minst 450 fat olje pr. dag. En sluttrapport om størrelsen på reservoaret forventes den 15. september. Under sitt nylig avholdte besøk i Hellas foreslo den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, at Israel kan selge naturgass til Hellas, skrev den israelske avisen Haaretz i går. Netanyahu refererte til naturgassfunnene offshore i det nordlige Israel, og han foreslo en rørledning mellom landene. Hva statsminister George Papandreou svarte er ukjent, skriver Haaretz.

Israel_olje2På land og vann: Det oppdages stadig nye oljeforekomster i Israel. Søndag gikk børsen i været da en gruppe oljeselskaper som tidligere har funnet store gassforekomster i havområdene utenfor Haifa, offentliggjorde at det sannsynligvis også finnes store oljereserver i de samme områdene.  Forrige mandag jublet småaksjonærene i et annet selskap over årsberetningen som fortalte om oljefunn også på land.

Hele 4,2 milliarder fat olje kan finnes i dype strukturer under naturgassen på Leviathan gassprosjekt, opplyste partnerne i prosjektet på søndag, ifølge den israelske næringslivsavisen Globes. Partnerne la til at de vil bestemme om de vil bore etter oljen når de har mer informasjon om gassfunnet, skriver Marked Watch.

Under generalforsamlingen forrige mandag fikk lederne av selskapet Givot Olam kraftig applaus fra investorene, etter et år hvor et nytt boreområde i nærheten av Rosh Ha’Ayin endelig produserte sort gull, skriver Israel National News.

Selskapets administrerende geolog, Tuvia Luskin, bekreftet for investorene at den såkalte ”Meged 5 brønnen” har potensial til å gi anslagsvis 1,5 milliarder fat olje etter mange resultatløse år med søk – en prosess han sammenlignet med det israelske folks vandring gjennom ørkenen på vei til landet Israel som følge av utvandring fra Egypt.

På spørsmål om det er en sjanse for at oljefeltet ikke kan ha noen kommersiell verdi, svarte han: «Jeg ble oppdratt til å tro at det bare er to ting som er sikkert i livet: Det ene er din tur til den kommende verden, og det andre er nødvendigheten av å betale skatt. ” ”Imidlertid”, la han til, ”brønnen er kommersiell.” Selskapet anslår at produksjonsraten for brønnen vil komme opp i minst 450 fat olje pr. dag. En sluttrapport om størrelsen på reservoaret forventes den 15. september.

Under sitt nylig avholdte besøk i Hellas foreslo den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, at Israel kan selge naturgass til Hellas, skrev den israelske avisen Haaretz i går. Netanyahu refererte til naturgassfunnene offshore i det nordlige Israel, og han foreslo en rørledning mellom landene. Hva statsminister George Papandreou svarte er ukjent, skriver Haaretz.