Tidligere elite IDF soldater og israelske sikkerhetsvakter holder selvforsvarskurs for ansatte i kinesiske selskaper stasjonert i høyrisikoområder rundt om i verden, skriver Ynet.news. Mange kinesiske statlige selskaper har operert utenfor Kina i de siste årene med eksempelvis rydding av veier og med å bygge fabrikker og gruver. Det meste av arbeidet blir gjort i utviklingsland i Afrika, Sør-Amerika, Sentral-Asia og Midtøsten. Det er ikke helt ufarlig. Da er godt å kunne få hjelp og råd av israelske eksperter. Hundretusener av kinesiske ansatte er anslått til å bli sendt utenlands hvert år, og er vanligvis ikke utdannet til å håndtere farlige situasjoner de kan komme opp i. Hver måned blir kinesiske ansatte ofre for væpnete ran og bortføringer under arbeidet utenlands. De fleste saker ender med kapitulasjon for kidnapperne, men noen har også ført til døden, skriver avisen. I over to år har derfor et israelsk selskap bestående av ex-soldater, tidligere sikkerhetsvakter og selvforsvarseksperter vært i drift i Kina med å undervise kineserne hvordan de skal håndtere farlige situasjoner. Alpha Angel er en israelsk-kinesisk samarbeid drevet av Adi Talmor, som tidligere var tilsluttet fallskjermjegerbrigaden i IDF og som har jobbet som sikkerhetsvakt i israelske ambassader rundt om i verden og i ulike El Al-destinasjoner i utlandet. Han har vært bosatt i Beijing de siste sju årene. Hans kinesiske partner er en forretningsmann som har mange kontakter med den kinesiske hæren og politiet. Selskapet har åtte instruktører. Som en del av opplæringen får de kinesiske ansatte lære om islam, terroristorganisasjonenes drift og metoder, selvforsvarsteknikker og måter å håndtere ulike risikosituasjoner på.   "De fleste av disse mennene er lubne funksjonærer som bruker å sitte på kontoret og røyke sigaretter hele dagen," sier Talmor. "Vårt mål er å forberede dem på hva som kan skje med dem når de er stasjonert i farlige områder." "Våre potensielle kunder vet at israelerne er de beste i bransjen, ” sier Talmor.

IDFTidligere elite IDF soldater og israelske sikkerhetsvakter holder selvforsvarskurs for ansatte i kinesiske selskaper stasjonert i høyrisikoområder rundt om i verden, skriver Ynet.news. Mange kinesiske statlige selskaper har operert utenfor Kina i de siste årene med eksempelvis rydding av veier og med å bygge fabrikker og gruver. Det meste av arbeidet blir gjort i utviklingsland i Afrika, Sør-Amerika, Sentral-Asia og Midtøsten. Det er ikke helt ufarlig. Da er godt å kunne få hjelp og råd av israelske eksperter.

Hundretusener av kinesiske ansatte er anslått til å bli sendt utenlands hvert år, og er vanligvis ikke utdannet til å håndtere farlige situasjoner de kan komme opp i. Hver måned blir kinesiske ansatte ofre for væpnete ran og bortføringer under arbeidet utenlands. De fleste saker ender med kapitulasjon for kidnapperne, men noen har også ført til døden, skriver avisen.

I over to år har derfor et israelsk selskap bestående av ex-soldater, tidligere sikkerhetsvakter og selvforsvarseksperter vært i drift i Kina med å undervise kineserne hvordan de skal håndtere farlige situasjoner.

Alpha Angel er en israelsk-kinesisk samarbeid drevet av Adi Talmor, som tidligere var tilsluttet fallskjermjegerbrigaden i IDF og som har jobbet som sikkerhetsvakt i israelske ambassader rundt om i verden og i ulike El Al-destinasjoner i utlandet. Han har vært bosatt i Beijing de siste sju årene. Hans kinesiske partner er en forretningsmann som har mange kontakter med den kinesiske hæren og politiet. Selskapet har åtte instruktører.

Som en del av opplæringen får de kinesiske ansatte lære om islam, terroristorganisasjonenes drift og metoder, selvforsvarsteknikker og måter å håndtere ulike risikosituasjoner på.
 
“De fleste av disse mennene er lubne funksjonærer som bruker å sitte på kontoret og røyke sigaretter hele dagen,” sier Talmor. “Vårt mål er å forberede dem på hva som kan skje med dem når de er stasjonert i farlige områder.”

“Våre potensielle kunder vet at israelerne er de beste i bransjen, ” sier Talmor.