Better Place er et firma som arbeider for å få på plass infrastruktur for elektriske biler, og har i første omgang planene klare for Israel og Danmark. Firmaet selger også elektriske biler på det israelske markedet. Nylig inngikk firmaet en avtale om betydelige investeringer fra en gruppe under ledelse av storbanken HSBC. Det franske bilfirmaet Renault SA har nå startet «bakketester» i Israel. Markedføringen av bilene vil starte neste år, skriver finansbladet Globes. To prototyper av  Renault Fluence ZE, spesiallaget for Israel, ankom forrige måned sammen med et teknisk team fra Renault. Bilene har et raskt batteribyttesystem som ligger bak. Inntil nå har kun prototyper med fast batteri eller batteri som kan byttes og som Better Place har utviklet seg, kommet til Israel. Tidspunktet for testen ble bestemt delvis for å teste hvordan bilene fungerer i Israels ekstreme sommervarme, skriver Globes. Hver tredje israelske bil vil bruke elektrisitet i stedet for bensin i løpet av de neste fem årene, spår lederen for Better Place, Shai Agassi. I starten vil mange av de elektriske bilene sannsynligvis være av merket Renault. De vil bli produsert i Tyrkia og forventes solgt i en hastighet av 1000 biler månedlig neste år. Renault planlegger å bygge 100 000 elektriske biler frem til 2016. Fra og med andre halvår i 2011 regner Better Place med å kunne tilby 1000 elektriske biler månedlig. Det israelske firmaet har i sommer satt opp flere stasjoner for landing av batterier for elektriske biler i Tokyo. Stasjonene skal betjene Tokyos største taxioperatør, Nihou Kotsu, som i starten vil operere fire elektrisk drevne drosjer som en test for den japanske regjeringen. ”Vi valgte Japan for å vekke opp den japanske bilindustrien og vise den at det er mulig,” sier administrerende direktør i Better  Place. VG: Freder elbilene VG: Familiebiler får motorstopp

elbilBetter Place er et firma som arbeider for å få på plass infrastruktur for elektriske biler, og har i første omgang planene klare for Israel og Danmark. Firmaet selger også elektriske biler på det israelske markedet. Nylig inngikk firmaet en avtale om betydelige investeringer fra en gruppe under ledelse av storbanken HSBC. Det franske bilfirmaet Renault SA har nå startet «bakketester» i Israel. Markedføringen av bilene vil starte neste år, skriver finansbladet Globes. To prototyper av  Renault Fluence ZE, spesiallaget for Israel, ankom forrige måned sammen med et teknisk team fra Renault.

Bilene har et raskt batteribyttesystem som ligger bak. Inntil nå har kun prototyper med fast batteri eller batteri som kan byttes og som Better Place har utviklet seg, kommet til Israel. Tidspunktet for testen ble bestemt delvis for å teste hvordan bilene fungerer i Israels ekstreme sommervarme, skriver Globes.

Hver tredje israelske bil vil bruke elektrisitet i stedet for bensin i løpet av de neste fem årene, spår lederen for Better Place, Shai Agassi. I starten vil mange av de elektriske bilene sannsynligvis være av merket Renault. De vil bli produsert i Tyrkia og forventes solgt i en hastighet av 1000 biler månedlig neste år. Renault planlegger å bygge 100 000 elektriske biler frem til 2016. Fra og med andre halvår i 2011 regner Better Place med å kunne tilby 1000 elektriske biler månedlig.

Det israelske firmaet har i sommer satt opp flere stasjoner for landing av batterier for elektriske biler i Tokyo. Stasjonene skal betjene Tokyos største taxioperatør, Nihou Kotsu, som i starten vil operere fire elektrisk drevne drosjer som en test for den japanske regjeringen. ”Vi valgte Japan for å vekke opp den japanske bilindustrien og vise den at det er mulig,” sier administrerende direktør i Better  Place.

VG: Freder elbilene

VG: Familiebiler får motorstopp