El Al, Israels ledende passasjerflyselskap, er i ferd med å sette opp en ny internasjonal allianse som vil tillate selskapet å nå en rekke nye destinasjoner, redusere prisene på eksisterende ruter og øke sin flåte av passasjer-jetfly, rapporterer Yedioth Ahronoth. Den nye alliansen vil omfatte en rekke selskaper som i dag ikke er endel av noen annen allianse.  Første etappen vil omfatte tre selskaper fra Øst-Europa og håpet er at minst 20 andre selskaper fra Europa og Sør-Amerika vil bli med i fremtiden. Dette betyr at El Al vil kunne selge billetter til mange destinasjoner som fortiden er utilgjengelig for El Als kunder, for eksempel Tokyo, New Delhi og Singapore i øst, Colombia, Rio de Janeiro, Lima og Buenos Aires i Latin-Amerika, og store byer i Canada og USA. På et senere tidspunkt håper man  at også skandinaviske byer vil bli lagt til listen over nye destinasjoner, skriver Ynet News. I februar skrev det danske flymagasinet Boarding at Norwegian vurderte å satse på en ny direkterute fra Stockholm til Tel Aviv uten at det ble noe utav planen på dette tidspunktet. «Vi ser hele tiden etter nye forretningsmuligheter og vurderer mange forskjellige destinasjoner. I en slik prosess er det naturlig at man har kontakt med potensielle nye lufthavner og myndigheter. Vi har vært i kontakt med lufthavnen og myndighetene i Tel Aviv,» sa selskapets kommunikasjonsdirektør den gangen. Gjennom den nye ordningen vil passasjerene kunne kjøpe en billett gjennom El Al, som vil fly dem til deres destinasjoner via et sammenbindende fly operert av en medlemsbedrift. El Als passasjerer vil også kunne samle rabattpoenger på disse flyvningene. Business Class-passasjerer vil kunne bruke loungene til alle deltakende bedrifter.  Alliansen vil bli kjent som WE (West-East). En avtale om prinsipper er signert av de fire første flyselskapene. Intensive forhandlinger er i gang for en endelig avtale innen 90 dager, skriver Ynet.News.  El Als tidligere forsøk på å bli med i en allianse har blitt forpurret, ofte av politiske årsaker: Alle de store alliansene omfatter arabiske selskaper som har stoppet deltakelsen av et israelsk selskap, men nå har altså El Al funnet en løsning som vil bedre tilbudet til passasjerene betydelig. Flyselskapallianser har blitt et dominerende trekk på flymarkedet de siste årene. De gir passasjerene nytte på en rekke måter, inkludert et bredere spekter av destinasjoner og fly, billigere billetter, og fleksibilitet i lojale ordninger. Flyselskaper drar nytte av mer effektiv drift ved hjelp av fly fra andre selskaper, å samarbeide om vedlikehold, felles innkjøp av fly, og gjensidig bistand i å fylle seter.

El_Al4El Al, Israels ledende passasjerflyselskap, er i ferd med å sette opp en ny internasjonal allianse som vil tillate selskapet å nå en rekke nye destinasjoner, redusere prisene på eksisterende ruter og øke sin flåte av passasjer-jetfly, rapporterer Yedioth Ahronoth.

Den nye alliansen vil omfatte en rekke selskaper som i dag ikke er endel av noen annen allianse.  Første etappen vil omfatte tre selskaper fra Øst-Europa og håpet er at minst 20 andre selskaper fra Europa og Sør-Amerika vil bli med i fremtiden.

Dette betyr at El Al vil kunne selge billetter til mange destinasjoner som fortiden er utilgjengelig for El Als kunder, for eksempel Tokyo, New Delhi og Singapore i øst, Colombia, Rio de Janeiro, Lima og Buenos Aires i Latin-Amerika, og store byer i Canada og USA. På et senere tidspunkt håper man  at også skandinaviske byer vil bli lagt til listen over nye destinasjoner, skriver Ynet News.

I februar skrev det danske flymagasinet Boarding at Norwegian vurderte å satse på en ny direkterute fra Stockholm til Tel Aviv uten at det ble noe utav planen på dette tidspunktet. «Vi ser hele tiden etter nye forretningsmuligheter og vurderer mange forskjellige destinasjoner. I en slik prosess er det naturlig at man har kontakt med potensielle nye lufthavner og myndigheter. Vi har vært i kontakt med lufthavnen og myndighetene i Tel Aviv,» sa selskapets kommunikasjonsdirektør den gangen.

Gjennom den nye ordningen vil passasjerene kunne kjøpe en billett gjennom El Al, som vil fly dem til deres destinasjoner via et sammenbindende fly operert av en medlemsbedrift. El Als passasjerer vil også kunne samle rabattpoenger på disse flyvningene. Business Class-passasjerer vil kunne bruke loungene til alle deltakende bedrifter. 

Alliansen vil bli kjent som WE (West-East). En avtale om prinsipper er signert av de fire første flyselskapene. Intensive forhandlinger er i gang for en endelig avtale innen 90 dager, skriver Ynet.News. 

El Als tidligere forsøk på å bli med i en allianse har blitt forpurret, ofte av politiske årsaker: Alle de store alliansene omfatter arabiske selskaper som har stoppet deltakelsen av et israelsk selskap, men nå har altså El Al funnet en løsning som vil bedre tilbudet til passasjerene betydelig.

Flyselskapallianser har blitt et dominerende trekk på flymarkedet de siste årene. De gir passasjerene nytte på en rekke måter, inkludert et bredere spekter av destinasjoner og fly, billigere billetter, og fleksibilitet i lojale ordninger. Flyselskaper drar nytte av mer effektiv drift ved hjelp av fly fra andre selskaper, å samarbeide om vedlikehold, felles innkjøp av fly, og gjensidig bistand i å fylle seter.