600 israelske turister ble fanget av flommen i India. Det ble satt opp et fly for å hjelpe dem hjem. Men det ville ikke alle turistene godta. 200 av dem foretrakk å bli igjen i India som frivillige hjelpearbeidere. Noen av dem, med erfaring fra det israelske forsvaret, satt opp et feltsykehus. ”Det er slik vi er oppdratt,” sier en av dem, Matan Golan, til Ynet News. ”Det er hjertevarmende”, sier Israels generalkonsul i New Delhi, Irit Shneor, til avisen, med tydelig stolthet. "I hjertet av ødeleggelsene i Ladakh regionen, blant ødelagte hytter, i den dystre atmosfæren, arbeider israelske turister døgnet rundt, alltid med et smil på leppene, de gjør alt de kan for å hjelpe flyktninger fra katastrofeområdet som er forslått, såret og uten ly.” Irit Shneor har besøkt byen Leh som er hovedstad I Ladakh provinsen, der hun var med på å organisere redningsaksjoner for mer enn 600 israelske backpackere som var innestengte av floden. Hun roser organiseringen av den indiske hjelpen og organiseringen av hjelpearbeidet. Den indiske hæren sendte helikopter for å pukke opp de israelske turistene og brakte dem til militærbaser der de fikk mat og medisiner. Den israelske generalkonsulen sier hun var overrasket da 200 av israelerne nektet å gå om bord i flyet til New Delhi og isteden ba om å få bli igjen for å delta i hjelpearbeidet. Noen av israelerne, som lærte medisin da de avtjente sin israelske verneplikt, jobber nå på et improvisert sykehus satt opp i byen, mens andre hjelper til med å løfte steinblokker og evakuere folk fra ruinene i gatene. Israelerne utgjør halvparten av alle de utenlandske frivillige. Det mener generalkonsulen er virkelig imponerende. Generalkonsulen sier hun også ble rørt av å se at mange av de israelske turistene ga penger til den indiske sivilbefolkningen og at enkelte til og med ga dem egne klær. ”Backpackere reiser på tur med et minimum av klær og med minimum av penger. Likevel gir de vekk klær og penger til nødlidende. Jeg snakket med en israelsk jente som sa at alt hun hadde igjen var de klærne hun hadde på seg. Hun så hvilke problemer lokalbefolkningen hadde, og bestemte seg for å gi vekk alt hun kunne. Hun sa at de ble lykkelige, og takket med tårevåte øyner. Hun sa at hun ikke ville glemme den takknemligheten for resten av sitt liv,” sier Irit Shneor til Ynet.News. Matan Golan, 28, som meldte seg frivillig til å hjelpe til i sykehuset som ble satt opp i Leh, forteller at det var et spontant initiativ fra en del av de israelske reisende som tok kontakt med andre turister og ble enige om å sette opp et feltsykehus.  Han mener at de fleste ville ha gjort det samme. ”Ingen kan komme til et slikt sted og se skadene og deretter reise hjem uten å hjelpe,” mener han.

India_flod600 israelske turister ble fanget av flommen i India. Det ble satt opp et fly for å hjelpe dem hjem. Men det ville ikke alle turistene godta. 200 av dem foretrakk å bli igjen i India som frivillige hjelpearbeidere. Noen av dem, med erfaring fra det israelske forsvaret, satt opp et feltsykehus. ”Det er slik vi er oppdratt,” sier en av dem, Matan Golan, til Ynet News.

”Det er hjertevarmende”, sier Israels generalkonsul i New Delhi, Irit Shneor, til avisen, med tydelig stolthet. “I hjertet av ødeleggelsene i Ladakh regionen, blant ødelagte hytter, i den dystre atmosfæren, arbeider israelske turister døgnet rundt, alltid med et smil på leppene, de gjør alt de kan for å hjelpe flyktninger fra katastrofeområdet som er forslått, såret og uten ly.”

Irit Shneor har besøkt byen Leh som er hovedstad I Ladakh provinsen, der hun var med på å organisere redningsaksjoner for mer enn 600 israelske backpackere som var innestengte av floden. Hun roser organiseringen av den indiske hjelpen og organiseringen av hjelpearbeidet. Den indiske hæren sendte helikopter for å pukke opp de israelske turistene og brakte dem til militærbaser der de fikk mat og medisiner. Den israelske generalkonsulen sier hun var overrasket da 200 av israelerne nektet å gå om bord i flyet til New Delhi og isteden ba om å få bli igjen for å delta i hjelpearbeidet.

Noen av israelerne, som lærte medisin da de avtjente sin israelske verneplikt, jobber nå på et improvisert sykehus satt opp i byen, mens andre hjelper til med å løfte steinblokker og evakuere folk fra ruinene i gatene. Israelerne utgjør halvparten av alle de utenlandske frivillige. Det mener generalkonsulen er virkelig imponerende.

Generalkonsulen sier hun også ble rørt av å se at mange av de israelske turistene ga penger til den indiske sivilbefolkningen og at enkelte til og med ga dem egne klær. ”Backpackere reiser på tur med et minimum av klær og med minimum av penger. Likevel gir de vekk klær og penger til nødlidende. Jeg snakket med en israelsk jente som sa at alt hun hadde igjen var de klærne hun hadde på seg. Hun så hvilke problemer lokalbefolkningen hadde, og bestemte seg for å gi vekk alt hun kunne. Hun sa at de ble lykkelige, og takket med tårevåte øyner. Hun sa at hun ikke ville glemme den takknemligheten for resten av sitt liv,” sier Irit Shneor til Ynet.News.

Matan Golan, 28, som meldte seg frivillig til å hjelpe til i sykehuset som ble satt opp i Leh, forteller at det var et spontant initiativ fra en del av de israelske reisende som tok kontakt med andre turister og ble enige om å sette opp et feltsykehus.  Han mener at de fleste ville ha gjort det samme. ”Ingen kan komme til et slikt sted og se skadene og deretter reise hjem uten å hjelpe,” mener han.