Arkeologiske arbeider i Israel har avdekket en sjelden 2200 år gammel gullmynt, den tyngste og med den størst moderne verdien av alle funn i utgravninger i landet noensinne, annonserte Israel Antiquities Authority (IAA) torsdag. Mynten, avdekket i den nordlige delen av Tel Kedesh ved grensa til Libanon, ble preget i Alexandria i 191 f.Kr., og bærer navnet Arsinoe II Philadephus, konen til Ptolemaios II Philadephus.Forsiden av mynten viser Arsinoe II. Mynten, som veier rundt 28 gram, er nesten seks ganger tyngre enn andre gamle gullmynter som tidligere er funnet i Israel. Ifølge Dr Donald T. Ariel, leder for myntavdelingen på IAA, er mynten "vakker og i god bevaring." ”Denne ekstraordinære mynten var tydeligvis ikke i kommersiell bruk, men hadde en symbolsk funksjon. Mynten kan ha hatt en seremoniell funksjon knyttet til en festival til ære for dronning Arsinoe, som ble guddommeliggjort mens hun var i live,” sier han til magasinet M&C News. Professor Ariel bemerket at det er sjeldent å finne gullmynter i Israel som er datert fra seleukidenes styre, rundt 200 f.Kr. Utgravningene ved Tel Kedesh har pågått siden 1997 og har så langt avdekket et stor persisk / hellenistisk administrasjonsbygg, komplett med resepsjon, haller, matservering, boder og et arkiv. httpv://www.youtube.com/watch?v=et_SURDfnMA

gullmynt2Arkeologiske arbeider i Israel har avdekket en sjelden 2200 år gammel gullmynt, den tyngste og med den størst moderne verdien av alle funn i utgravninger i landet noensinne, annonserte Israel Antiquities Authority (IAA) torsdag. Mynten, avdekket i den nordlige delen av Tel Kedesh ved grensa til Libanon, ble preget i Alexandria i 191 f.Kr., og bærer navnet Arsinoe II Philadephus, konen til Ptolemaios II Philadephus.Forsiden av mynten viser Arsinoe II. Mynten, som veier rundt 28 gram, er nesten seks ganger tyngre enn andre gamle gullmynter som tidligere er funnet i Israel. Ifølge Dr Donald T. Ariel, leder for myntavdelingen på IAA, er mynten “vakker og i god bevaring.”

”Denne ekstraordinære mynten var tydeligvis ikke i kommersiell bruk, men hadde en symbolsk funksjon. Mynten kan ha hatt en seremoniell funksjon knyttet til en festival til ære for dronning Arsinoe, som ble guddommeliggjort mens hun var i live,” sier han til magasinet M&C News.

Professor Ariel bemerket at det er sjeldent å finne gullmynter i Israel som er datert fra seleukidenes styre, rundt 200 f.Kr. Utgravningene ved Tel Kedesh har pågått siden 1997 og har så langt avdekket et stor persisk / hellenistisk administrasjonsbygg, komplett med resepsjon, haller, matservering, boder og et arkiv.