En ny rapport viser at Kina og India er forbi Europa i betydning for israelsk eksport, skriver The MidEast News Source.  Den israelske eksporten østover har økt mer enn 100 prosent på bekostning av europeiske markeder, viser rapporten. USA er fortsatt Israels viktigste eksportmarked, men India har nå passert Europa som det nest største markedet mens Kina nå er den femte viktigste handelspartneren for Israels næringsliv, ifølge det israelske eksportinstituttet. Rapporten viser også at eksporten til India steg med mer enn 102 prosent i første halvår av 2010 sammenlignet med første halvår 2009. Eksporten til Kina hadde en økning på 115 prosent i samme tidsperiode og er nå på 755 millioner dollar. Fulle diplomatiske forbindelser mellom Israel og India og Kina ble først etablert i 1992. Eksporten til USA i første halvdel av 2010 var verdsatt til 5.7 milliarder dollar. ”Denne utviklingen kan være en del av den globale økonomiske krisen. Dette har vært et dårlig år for Europa slik at de importerer mindre, og det har vært et godt år for India og Kina med mer stabile forbrukere," sier professor Joseph Zeira, fra Institutt for økonomi ved Hebrew University til The Media Line. Dr. Yitzhak Lubelski, en ekspert på India ved Tel Aviv University, deler professorens synspunkter. "Den indiske industrien var ikke så hardt rammet av den økonomiske krisen som Vesten, og vekstraten til den indiske industrien har vært 10 prosent årlig," sier han. ”De siste 15-17 årene har det vært en jevn økning i mengden av økonomisk samarbeid mellom India og Israel, som sannsynligvis vil fortsette å vokse," legger han til. Lubelski forteller at Israels eksport hovedsakelig var våpen, høyteknologi og landbruksprodukter, og dette har ikke endret seg over årene. Han tror også at den siste krisen mellom Tyrkia og Israel kan ha bidratt til at israelske forretningsmenn søker alternative markeder i India. Den israelske sentralbanksjefen Stanley Fischer mener at utviklingen av det økonomiske samarbeidet med land som India og Kina er positiv og en forutsetning for den økonomiske veksten i Israel i årene fremover.

Israel_Kina3En ny rapport viser at Kina og India er forbi Europa i betydning for israelsk eksport, skriver The MidEast News Source.  Den israelske eksporten østover har økt mer enn 100 prosent på bekostning av europeiske markeder, viser rapporten. USA er fortsatt Israels viktigste eksportmarked, men India har nå passert Europa som det nest største markedet mens Kina nå er den femte viktigste handelspartneren for Israels næringsliv, ifølge det israelske eksportinstituttet.

Rapporten viser også at eksporten til India steg med mer enn 102 prosent i første halvår av 2010 sammenlignet med første halvår 2009. Eksporten til Kina hadde en økning på 115 prosent i samme tidsperiode og er nå på 755 millioner dollar. Fulle diplomatiske forbindelser mellom Israel og India og Kina ble først etablert i 1992. Eksporten til USA i første halvdel av 2010 var verdsatt til 5.7 milliarder dollar.

”Denne utviklingen kan være en del av den globale økonomiske krisen. Dette har vært et dårlig år for Europa slik at de importerer mindre, og det har vært et godt år for India og Kina med mer stabile forbrukere,” sier professor Joseph Zeira, fra Institutt for økonomi ved Hebrew University til The Media Line. Dr. Yitzhak Lubelski, en ekspert på India ved Tel Aviv University, deler professorens synspunkter. “Den indiske industrien var ikke så hardt rammet av den økonomiske krisen som Vesten, og vekstraten til den indiske industrien har vært 10 prosent årlig,” sier han.

”De siste 15-17 årene har det vært en jevn økning i mengden av økonomisk samarbeid mellom India og Israel, som sannsynligvis vil fortsette å vokse,” legger han til. Lubelski forteller at Israels eksport hovedsakelig var våpen, høyteknologi og landbruksprodukter, og dette har ikke endret seg over årene. Han tror også at den siste krisen mellom Tyrkia og Israel kan ha bidratt til at israelske forretningsmenn søker alternative markeder i India.

Den israelske sentralbanksjefen Stanley Fischer mener at utviklingen av det økonomiske samarbeidet med land som India og Kina er positiv og en forutsetning for den økonomiske veksten i Israel i årene fremover.