Israel er mer populær enn noen gang tidligere i historien som turistnasjon. Måned for måned dette året er alle tidligere turistrekorder slått. Mandag denne uken offentliggjorde turistdepartementet tallene for juli som viste at 280 000 utlendinger hadde besøkt Israel denne måneden, 11 prosent mer enn samme måned i fjor, og det høyeste tallet turister for denne sommermåneden noensinne. Også tallene for første halvår 2010 slår alle tidligere rekorder, fremgår det av en artikkel i Jerusalem Post. Ifølge tallene fra turistdepartementet hadde Israel 1,9 millioner besøkende mellom januar og juli, en økning på 34 prosent i forhold til samme periode i fjor og 10 prosent mer enn det antallet turister som ble registrert i de samme månedene i rekordåret 2008.  En større undersøkelse foretatt av departementet over hva turistene er mest fornøyd med under besøk i Israel viser at turistene er mest fornøyd med gode lokale turistguider og spennende arkeologiske steder å besøke. Undersøkelsen viser også at årets turister gjennomgående var mer fornøyde med besøket i Israel enn de turistene som besøkte landet året før. 34 prosent av turistene i Israel i 2009 hadde jødisk bakgrunn, mens 58 prosent var kristne. 52 prosent av turistene hadde besøkt Israel tidligere. Den vanligste oppholdstiden var 10 overnattinger og utgiftene for en turist lå i gjennomsnitt på 1112 dollar. 74 prosent av alle turistene var en tur innom Jerusalem mens de befant seg i Israel, 55 prosent besøkte Tel Aviv, 45 prosent reiste til Dødehavet, 36 prosent besøkte Tiberias, 29 prosent var innom Nasaret, mens 17 prosent slikket solen i Eilat. ”Det stadig voksende antallet turister de siste månedene, sammen med den økte tilfredsstillelsen turistene føler i forhold til den servicen de får i Israel, bør ikke bli tatt som en selvfølge,” advarer den israelske turistministeren Stas Meseznikov. ”Dette er resultat av store investeringer i markedsføring, reklame, infrastruktur og utvikling, og stimulerte investorer.” httpv://www.youtube.com/watch?v=Ynh6RazkIfM&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=EozMthMkAZs httpv://www.youtube.com/watch?v=H6tw7Rj5yvU&feature=related

Israel_DødehavetIsrael er mer populær enn noen gang tidligere i historien som turistnasjon. Måned for måned dette året er alle tidligere turistrekorder slått. Mandag denne uken offentliggjorde turistdepartementet tallene for juli som viste at 280 000 utlendinger hadde besøkt Israel denne måneden, 11 prosent mer enn samme måned i fjor, og det høyeste tallet turister for denne sommermåneden noensinne. Også tallene for første halvår 2010 slår alle tidligere rekorder, fremgår det av en artikkel i Jerusalem Post.

Ifølge tallene fra turistdepartementet hadde Israel 1,9 millioner besøkende mellom januar og juli, en økning på 34 prosent i forhold til samme periode i fjor og 10 prosent mer enn det antallet turister som ble registrert i de samme månedene i rekordåret 2008. 

En større undersøkelse foretatt av departementet over hva turistene er mest fornøyd med under besøk i Israel viser at turistene er mest fornøyd med gode lokale turistguider og spennende arkeologiske steder å besøke. Undersøkelsen viser også at årets turister gjennomgående var mer fornøyde med besøket i Israel enn de turistene som besøkte landet året før.

34 prosent av turistene i Israel i 2009 hadde jødisk bakgrunn, mens 58 prosent var kristne. 52 prosent av turistene hadde besøkt Israel tidligere. Den vanligste oppholdstiden var 10 overnattinger og utgiftene for en turist lå i gjennomsnitt på 1112 dollar. 74 prosent av alle turistene var en tur innom Jerusalem mens de befant seg i Israel, 55 prosent besøkte Tel Aviv, 45 prosent reiste til Dødehavet, 36 prosent besøkte Tiberias, 29 prosent var innom Nasaret, mens 17 prosent slikket solen i Eilat.

”Det stadig voksende antallet turister de siste månedene, sammen med den økte tilfredsstillelsen turistene føler i forhold til den servicen de får i Israel, bør ikke bli tatt som en selvfølge,” advarer den israelske turistministeren Stas Meseznikov. ”Dette er resultat av store investeringer i markedsføring, reklame, infrastruktur og utvikling, og stimulerte investorer.”