Israel Philharmonic Orchestra er verdenskjent for sin kvalitet. For å øke folks operainteresse minglet rundt 30 sangere med publikum under Food Market på kjøpesenteret Dizengoff Centre i Tel Aviv tidligere i sommer. De begynte samtidig å synge det kjente refrenget fra Verdis Il Trovatore. Det israelske symfoniorkesteret ble grunnlagt av fiolinist Bronislaw Huberman i 1936, i en tid da mange jødiske musikere ble sparket fra europeiske orkestre. Orkesterets åpningskonsert fant sted i Tel Aviv 26. desember 1936 og ble utført av Arturo Toscanini.  Orkesteret har hyppige internasjonale turer, blant annet en tur til Tyskland i 1971, og har huset noen av verdens største dirigenter.  Særlig knyttet til orkesteret er ledere som Leonard Bernstein og Zubin Mehta. Bernstein opprettholdt nære bånd med orkesteret helt fra 1947 og til han døde i 1990. Her kan du se og høre hvordan det ble opplevd da Israel Philharmonic Orchestra sang på mellom matbutikkene: httpv://www.youtube.com/watch?v=eNqosHRbWog&feature=player_embedded Her er en smakebit fra 2010-2011 sesongen,  den 75de i rekken: httpv://www.youtube.com/watch?v=2n5GvqrpwXA&feature=player_embedded

Israel_SymfoniorkesterIsrael Philharmonic Orchestra er verdenskjent for sin kvalitet. For å øke folks operainteresse minglet rundt 30 sangere med publikum under Food Market på kjøpesenteret Dizengoff Centre i Tel Aviv tidligere i sommer. De begynte samtidig å synge det kjente refrenget fra Verdis Il Trovatore. Det israelske symfoniorkesteret ble grunnlagt av fiolinist Bronislaw Huberman i 1936, i en tid da mange jødiske musikere ble sparket fra europeiske orkestre. Orkesterets åpningskonsert fant sted i Tel Aviv 26. desember 1936 og ble utført av Arturo Toscanini.

 Orkesteret har hyppige internasjonale turer, blant annet en tur til Tyskland i 1971, og har huset noen av verdens største dirigenter.  Særlig knyttet til orkesteret er ledere som Leonard Bernstein og Zubin Mehta. Bernstein opprettholdt nære bånd med orkesteret helt fra 1947 og til han døde i 1990.

Her kan du se og høre hvordan det ble opplevd da Israel Philharmonic Orchestra sang på mellom matbutikkene:

Her er en smakebit fra 2010-2011 sesongen,  den 75de i rekken: