Nylig ble den internasjonale filmfestivalen i Jerusalem avsluttet. I slutten av september er det Haifas tur til å være stedet der filmfolk møtes.  Den tradisjonsrike filmfestivalen inkluderer filvisninger, workshops, kinodiskusjoner, samt fargerike utendørsarrangement som er åpne for publikum. Festivalen varer fra 23.september til 30.september. Da vil det være lurt å besøke Haifa. Havnebyen i nord vil være preget av en helt spesiell atmosfære. Haifa International Film Festival, ble grunnlagt i 1983 som den første internasjonale filmfestival i landet. Siden den gangen er festivalen blitt stadig større både i antall screenings og nærvær. Haifa Film Festival har oppnådd et verdensomspennende rykte for både kvaliteten på sitt program, og den vennlige atmosfæren, hevder i alle fall arrangørene selv. Filmfestivalen holdes på den vakre Karmelfjellet med utsikt over Middelhavet. Den samler hvert år et stadig voksende publikum. I fjor hadde den 70.000 besøkende sammen med hundrevis av israelske og utenlandske fagfolk fra film- og TV-bransjen. Filmfestivalens mål er å utvikle en kulturell bro gjennom å presentere et engasjerende og omfattende utvalg av de beste internasjonale produksjoner, og gi publikum en unik mulighet til å møte film og filmskapere. Den ønsker også å fremme en kultur for fred i Israel, å oppmuntre til kulturelt samarbeid gjennom årlige konferanser som bringer sammen europeiske og israelske TV og filmfagfolk, og å fremme kunst film.   Det israelske filmprogrammet omfatter konkurranser for spillefilmer, TV dramaer, dokumentarer og skuespill. I kortfilmdelen gis det priser til filmstudenter, high-school studenter og animatører. Festivalen tilbyr også utviklingstilskudd til nye prosjekter. Hvert år har festivalen en tildeling av Golden Anchor Award for beste film laget i et middelhavsk land. Årets festival vi vise hele 150 forskjellige langfilmer, hvorav 33 er premierefilmer.

Israel_Haifa_FilmfestivalNylig ble den internasjonale filmfestivalen i Jerusalem avsluttet. I slutten av september er det Haifas tur til å være stedet der filmfolk møtes.  Den tradisjonsrike filmfestivalen inkluderer filvisninger, workshops, kinodiskusjoner, samt fargerike utendørsarrangement som er åpne for publikum. Festivalen varer fra 23.september til 30.september. Da vil det være lurt å besøke Haifa. Havnebyen i nord vil være preget av en helt spesiell atmosfære.

Haifa International Film Festival, ble grunnlagt i 1983 som den første internasjonale filmfestival i landet. Siden den gangen er festivalen blitt stadig større både i antall screenings og nærvær. Haifa Film Festival har oppnådd et verdensomspennende rykte for både kvaliteten på sitt program, og den vennlige atmosfæren, hevder i alle fall arrangørene selv.

Filmfestivalen holdes på den vakre Karmelfjellet med utsikt over Middelhavet. Den samler hvert år et stadig voksende publikum. I fjor hadde den 70.000 besøkende sammen med hundrevis av israelske og utenlandske fagfolk fra film- og TV-bransjen.

Filmfestivalens mål er å utvikle en kulturell bro gjennom å presentere et engasjerende og omfattende utvalg av de beste internasjonale produksjoner, og gi publikum en unik mulighet til å møte film og filmskapere. Den ønsker også å fremme en kultur for fred i Israel, å oppmuntre til kulturelt samarbeid gjennom årlige konferanser som bringer sammen europeiske og israelske TV og filmfagfolk, og å fremme kunst film.  

Det israelske filmprogrammet omfatter konkurranser for spillefilmer, TV dramaer, dokumentarer og skuespill. I kortfilmdelen gis det priser til filmstudenter, high-school studenter og animatører. Festivalen tilbyr også utviklingstilskudd til nye prosjekter. Hvert år har festivalen en tildeling av Golden Anchor Award for beste film laget i et middelhavsk land.

Årets festival vi vise hele 150 forskjellige langfilmer, hvorav 33 er premierefilmer.