Verden kan ikke lenger ignorere Tel Avivs sjarm som strandby, mener avisen Ynet.news. Bakgrunnen er at det anerkjente magasinet National Geographic har plassert byen på sin ”10 på topp”-liste over verdens strandbyer. Magasinet kaller Tel Aviv for Middelhavets Miami Beach. Tidligere har Tel Aviv også vært kåret som verdens tiende beste utelivsby av Lonely Planet. National Geographic  vektlegger atmosfæren langs strandpromenaden, der noen restauranter, diskoteker og klubber holder åpent til morgengry. National Geographic mener at Barcelona er verdens beste strandby.  "Med lag med arkitektoniske underverk, banebrytende mat, og summende uteliv, ville Barcelona bli en verdensklasse by selv uten de åtte hvite sandstrendene langs byens middelhavskyst," skriver magasinet. Cape Town, Sør-Afrika, kommer på andre plass, og Hawaiis Honolulu ble vurdert som verdens tredje beste strand by. Tel Aviv er plassert som nummer ni. Tidligere har Lonely Planet plassert Tel Aviv blant verdens beste party-byer, med en tiende plass på turistguidens ”10 på topp”-liste. Byen har en avslappet atmosfære, er stolt over å være liberal, homovennlig og utagerende, mente reiseguiden. Det var den australske avisen, the Sydney Morning Harald, som ifølge Ynet.news siterte Lonely Planets bok ”The 1000 Ultimate Experiences”. ”I likhet med resten av middelhavsområdet er det sent nattliv i Israels nest største by. Den endeløse rekken av barer, puber, og cocktail møtesteder, starter å fylles opp ved midnatt. Fra da av er det dans til morgengry. En internasjonal menneskemengde slutter seg til en blanding av funk, pop, house og technomusikk i byens dusinvise underholdningssteder,” står det blant annet å lese i boken om verdens utebyer. Lonely Planets ”ti på topp-liste” ble toppet av Serbias hovedstad, Beograd, som har våknet av en lang dvale og i dag kan tilby et variert nattliv, fra spennende vannhull til travle restauranter, barer og sommerklubber, ifølge boken. Deretter fulgte Montreal, Buenos Aires, Dubai og den greske byen Thessaloniki. Den største overraskelsen var kanskje at Azerbaijans hovedstad, Baku, var plassert så høyt som på åttende plassen, to plasser foran Tel Aviv. Den nye økonomiske veksten etter kommunismens fall har ikke unngått å stimulere et urbant nattliv, mente guiden. I Tel Aviv var man godt fornøyd med tiendeplassen. ”Verden er i ferd med å oppdage Tel Aviv og å forstå det vi som bor i Tel Aviv har forstått lenge,” uttalte bystyremedlem i Tel Aviv, Yaniv Weizman, som er ansvarlig for turisme, til Ynet.news. ”Tel Aviv er en morsom, fri og attraktiv by for turister,” la han til, ”og spesielt for unge turister. Tel Avivs markedspotensial er stort.”

Israel_Tel_Aviv_University2Verden kan ikke lenger ignorere Tel Avivs sjarm som strandby, mener avisen Ynet.news. Bakgrunnen er at det anerkjente magasinet National Geographic har plassert byen på sin ”10 på topp”-liste over verdens strandbyer. Magasinet kaller Tel Aviv for Middelhavets Miami Beach. Tidligere har Tel Aviv også vært kåret som verdens tiende beste utelivsby av Lonely Planet.

National Geographic  vektlegger atmosfæren langs strandpromenaden, der noen restauranter, diskoteker og klubber holder åpent til morgengry.

National Geographic mener at Barcelona er verdens beste strandby.  “Med lag med arkitektoniske underverk, banebrytende mat, og summende uteliv, ville Barcelona bli en verdensklasse by selv uten de åtte hvite sandstrendene langs byens middelhavskyst,” skriver magasinet.

Cape Town, Sør-Afrika, kommer på andre plass, og Hawaiis Honolulu ble vurdert som verdens tredje beste strand by. Tel Aviv er plassert som nummer ni.

Tidligere har Lonely Planet plassert Tel Aviv blant verdens beste party-byer, med en tiende plass på turistguidens ”10 på topp”-liste. Byen har en avslappet atmosfære, er stolt over å være liberal, homovennlig og utagerende, mente reiseguiden.

Det var den australske avisen, the Sydney Morning Harald, som ifølge Ynet.news siterte Lonely Planets bok ”The 1000 Ultimate Experiences”.

”I likhet med resten av middelhavsområdet er det sent nattliv i Israels nest største by. Den endeløse rekken av barer, puber, og cocktail møtesteder, starter å fylles opp ved midnatt. Fra da av er det dans til morgengry. En internasjonal menneskemengde slutter seg til en blanding av funk, pop, house og technomusikk i byens dusinvise underholdningssteder,” står det blant annet å lese i boken om verdens utebyer.

Lonely Planets ”ti på topp-liste” ble toppet av Serbias hovedstad, Beograd, som har våknet av en lang dvale og i dag kan tilby et variert nattliv, fra spennende vannhull til travle restauranter, barer og sommerklubber, ifølge boken. Deretter fulgte Montreal, Buenos Aires, Dubai og den greske byen Thessaloniki.

Den største overraskelsen var kanskje at Azerbaijans hovedstad, Baku, var plassert så høyt som på åttende plassen, to plasser foran Tel Aviv. Den nye økonomiske veksten etter kommunismens fall har ikke unngått å stimulere et urbant nattliv, mente guiden.

I Tel Aviv var man godt fornøyd med tiendeplassen. ”Verden er i ferd med å oppdage Tel Aviv og å forstå det vi som bor i Tel Aviv har forstått lenge,” uttalte bystyremedlem i Tel Aviv, Yaniv Weizman, som er ansvarlig for turisme, til Ynet.news. ”Tel Aviv er en morsom, fri og attraktiv by for turister,” la han til, ”og spesielt for unge turister. Tel Avivs markedspotensial er stort.”