Den økonomiske veksten i Israel vil trolig bli på like i underkant av 4 prosent i de neste 12 månedene, mener den israelske sentralbanken. De nye prognosene ble offentliggjort tidligere denne uken. Inflasjonen vil sannsynligvis bli på omtrent 2,6 prosent i samme perioden, sier sentralbanken. Banken regner med at arbeidsledigheten fortsetter å synke moderat og at renten gradvis øker, skriver finansavisen Bloomberg. Sentralbanksjef Stanley Fischer hevet renten for første gang på fire måneder i slutten av juli, som et resultat av den raske økningen i boligprisene. Økningen brakte renten opp til 1,75 prosent. Den israelske regjeringens årlige inflasjonsmål ligger på fra 1 prosent til 3 prosent. Bank of Israel sa i en aprilprognose at veksten vil bli 3,7 prosent i 2010 og 4 prosent i 2011, skriver finansavisen.

FischerDen økonomiske veksten i Israel vil trolig bli på like i underkant av 4 prosent i de neste 12 månedene, mener den israelske sentralbanken. De nye prognosene ble offentliggjort tidligere denne uken. Inflasjonen vil sannsynligvis bli på omtrent 2,6 prosent i samme perioden, sier sentralbanken. Banken regner med at arbeidsledigheten fortsetter å synke moderat og at renten gradvis øker, skriver finansavisen Bloomberg.

Sentralbanksjef Stanley Fischer hevet renten for første gang på fire måneder i slutten av juli, som et resultat av den raske økningen i boligprisene. Økningen brakte renten opp til 1,75 prosent. Den israelske regjeringens årlige inflasjonsmål ligger på fra 1 prosent til 3 prosent. Bank of Israel sa i en aprilprognose at veksten vil bli 3,7 prosent i 2010 og 4 prosent i 2011, skriver finansavisen.