Den farmasøytiske bedriften Teva toppet listen over Israels 500 største selskaper i 2009, målt i inntektsvolum, melder Business Data Israel, et selskap som er spesialist på forretningsinformasjoner, skriver Jerusalem Post. 84 prosent av Israels 500 ledende firmaer kom ut med overskudd i 2009. ”Selskapenes regnskaper viser økt fortjeneste, noe som indikerer at de samme selskapene klarte å tilpasse seg til den internasjonale finanskrisen, og har brukt perioden til å bli mer effektive og sterkere," sier direktøren for Business Data Israel, Eyal Yanai, til Jerusalem Post. "Vi ser at en stor del av selskapene er mindre belånt, de har variert kredittkildene og kuttet finansieringskostnader. Alle disse faktorene bidro til selskapenes stabilitet og forbedringer i forhold til året før,” sier han. Rangeringen mellom de israelske selskapene som ble offentliggjort denne uken er den sjette rangering av israelske selskaper gjennomført av Business Data Israel. Den viser at 429 av de 500 største selskapene hadde et overskudd i fjor, en økning på 17 prosent fra året før. "Den store forbedringen er i hovedsak et resultat av oppgangen i næringsvirksomhet i andre halvdel av 2009," sier økonomene til Jerusalem Post. Til tross for det økende overskuddet i 2009, sank omsetningen litt i forhold tikl 2008 for de 500 selskapene samlet. Den samlede omsetningen fra de 500 selskapene var i fjor på 834 milliarder shekel. De 500 ledende selskapene i Israel hadde i fjor 830 000 arbeidstakere, mot 822 000 i 2008. 55 prosent av disse jobbet i de 100 største selskapene. Gjennomsnittlig omsetning per ansatt var NIS 1 million pr. år. BDI økonomer sier at det er en svært nær sammenheng mellom et selskaps høye rangering på listen over ledende selskaper og dets rangering i BDI's liste over de beste selskapene å jobbe for. En sammenligning av de to listene viser at 60 av selskapene rangert som de beste selskapene å jobbe for også er rangert blant de 100 ledende selskaper i økonomien. Teva Pharmaceuticals Industries Ltd er Israels størst selskap med en omsetning på 54, 8 milliarder shekel og over 35 000 ansatte. Israel Electric Corporation, som genererte NIS 18.7 milliarder. i omsetning og sysselsetter 12 663 arbeidstakere, er Israels nest største selskap. I 2009 rangeringen gikk det inn fire nye selskaper på ”topp 10”-listen. Intel Israel klatret til tredjeplass med en omsetning på NIS 13.4 milliarder. og 6343 arbeidstakere, takket være starten av produksjonen på sin nye fabrikk i Kiryat Gat, og hadde den største økningen både i omsetning og antall ansatte i forhold til året før. De to største banker, Bank Leumi og Bank Hapoalim, kom på femte og sjette plass i rangeringen, fra 12. og 18. plass året før og Clalit Health Services hoppet til niende plass fra 13. plass i 2008, skriver Jerusalem Post.

Israel_Teva3Den farmasøytiske bedriften Teva toppet listen over Israels 500 største selskaper i 2009, målt i inntektsvolum, melder Business Data Israel, et selskap som er spesialist på forretningsinformasjoner, skriver Jerusalem Post. 84 prosent av Israels 500 ledende firmaer kom ut med overskudd i 2009. ”Selskapenes regnskaper viser økt fortjeneste, noe som indikerer at de samme selskapene klarte å tilpasse seg til den internasjonale finanskrisen, og har brukt perioden til å bli mer effektive og sterkere,” sier direktøren for Business Data Israel, Eyal Yanai, til Jerusalem Post.

“Vi ser at en stor del av selskapene er mindre belånt, de har variert kredittkildene og kuttet finansieringskostnader. Alle disse faktorene bidro til selskapenes stabilitet og forbedringer i forhold til året før,” sier han. Rangeringen mellom de israelske selskapene som ble offentliggjort denne uken er den sjette rangering av israelske selskaper gjennomført av Business Data Israel. Den viser at 429 av de 500 største selskapene hadde et overskudd i fjor, en økning på 17 prosent fra året før.

“Den store forbedringen er i hovedsak et resultat av oppgangen i næringsvirksomhet i andre halvdel av 2009,” sier økonomene til Jerusalem Post. Til tross for det økende overskuddet i 2009, sank omsetningen litt i forhold tikl 2008 for de 500 selskapene samlet. Den samlede omsetningen fra de 500 selskapene var i fjor på 834 milliarder shekel. De 500 ledende selskapene i Israel hadde i fjor 830 000 arbeidstakere, mot 822 000 i 2008. 55 prosent av disse jobbet i de 100 største selskapene. Gjennomsnittlig omsetning per ansatt var NIS 1 million pr. år.

BDI økonomer sier at det er en svært nær sammenheng mellom et selskaps høye rangering på listen over ledende selskaper og dets rangering i BDI’s liste over de beste selskapene å jobbe for. En sammenligning av de to listene viser at 60 av selskapene rangert som de beste selskapene å jobbe for også er rangert blant de 100 ledende selskaper i økonomien.

Teva Pharmaceuticals Industries Ltd er Israels størst selskap med en omsetning på 54, 8 milliarder shekel og over 35 000 ansatte. Israel Electric Corporation, som genererte NIS 18.7 milliarder. i omsetning og sysselsetter 12 663 arbeidstakere, er Israels nest største selskap.

I 2009 rangeringen gikk det inn fire nye selskaper på ”topp 10”-listen. Intel Israel klatret til tredjeplass med en omsetning på NIS 13.4 milliarder. og 6343 arbeidstakere, takket være starten av produksjonen på sin nye fabrikk i Kiryat Gat, og hadde den største økningen både i omsetning og antall ansatte i forhold til året før.

De to største banker, Bank Leumi og Bank Hapoalim, kom på femte og sjette plass i rangeringen, fra 12. og 18. plass året før og Clalit Health Services hoppet til niende plass fra 13. plass i 2008, skriver Jerusalem Post.