Noen få artister har de siste månedene latt seg presse av anti-israelske krefter til å droppe planlagte opptredener i Israel. Med den britiske rockegruppen Jethro Tull er det imidlertid ikke noe tull. ”Vi vil ikke la oss presse til å kansellere vår planlagte konsert i Israel 7.august,” skrev bandets leder, Ian Anderson, nylig på bandets webside, skriver Haaretz. ”Utbyttet av det kommende showet i Israel vil bli brukt til et veldedig formål som fremmer sameksistens mellom arabere, jøder og kristne,” skriver han. Anderson skriver videre at han har gjort opp sin mening i lys av tilgjengelige fakta, med utgangspunkt i hans egen erfaring og personlige etikk. Han ønsker ikke å påvirke andre artister verken til å boikotte Israel eller til å opptre i Israel. Anderson håper at hans opptredener rundt omkring i verden vil gi et lite bidrag til fred og bedre forståelse mellom folk. Et liknende synspunkt ga sir Elton John uttrykk for på sin webside før han opptrådte i Israel tidligere i år. ”Jeg har alltid trodd på at musikk inneholder en verden skilt fra politiske, religiøse forskjeller eller fordommer av noen type.  Opp gjennom min karriere har jeg tatt en beslutning om å spille på kontroversielle steder, slike steder som Sovjetunionen eller Nord-Irland på 70-tallet, Israel på 90-tallet og nylig i Marokko,” skrev han, og la til: ”Musikk er, og vil alltid være, et universelt språk, fri for grenser. Den inspirerer samhold og bygger broer mellom folk, og jeg vil fortsette med å spille konserter overalt i verden der jeg kan stimulere dette samholdet.”  httpv://www.youtube.com/watch?v=JdfRAdr10Yo&feature=related Zappa opptrådte i Tel Aviv 14.juli: httpv://www.youtube.com/watch?v=PlVKOf_najQ Og Seal opptrådte i samme by 21.juli: httpv://www.youtube.com/watch?v=EVsBAV7gcZM

Ian_AndersonNoen få artister har de siste månedene latt seg presse av anti-israelske krefter til å droppe planlagte opptredener i Israel. Med den britiske rockegruppen Jethro Tull er det imidlertid ikke noe tull. ”Vi vil ikke la oss presse til å kansellere vår planlagte konsert i Israel 7.august,” skrev bandets leder, Ian Anderson, nylig på bandets webside, skriver Haaretz.

”Utbyttet av det kommende showet i Israel vil bli brukt til et veldedig formål som fremmer sameksistens mellom arabere, jøder og kristne,” skriver han. Anderson skriver videre at han har gjort opp sin mening i lys av tilgjengelige fakta, med utgangspunkt i hans egen erfaring og personlige etikk. Han ønsker ikke å påvirke andre artister verken til å boikotte Israel eller til å opptre i Israel.

Anderson håper at hans opptredener rundt omkring i verden vil gi et lite bidrag til fred og bedre forståelse mellom folk. Et liknende synspunkt ga sir Elton John uttrykk for på sin webside før han opptrådte i Israel tidligere i år.

”Jeg har alltid trodd på at musikk inneholder en verden skilt fra politiske, religiøse forskjeller eller fordommer av noen type.  Opp gjennom min karriere har jeg tatt en beslutning om å spille på kontroversielle steder, slike steder som Sovjetunionen eller Nord-Irland på 70-tallet, Israel på 90-tallet og nylig i Marokko,” skrev han, og la til:

”Musikk er, og vil alltid være, et universelt språk, fri for grenser. Den inspirerer samhold og bygger broer mellom folk, og jeg vil fortsette med å spille konserter overalt i verden der jeg kan stimulere dette samholdet.” 

Zappa opptrådte i Tel Aviv 14.juli:

Og Seal opptrådte i samme by 21.juli: