Sveits 'største bank, UBS AG vil kjøpe en fem prosent eierandel i Israel Discount Bank Ltd fra den israelske regjeringen for en ukjent pris, melder finansbladet Bloomberg. UBS var en av fire utenlandske finansinstitusjoner som gjorde et bud på Israels tredje største utlåner, opplyste Finansdepartementet i Israel i en e-post uttalelse. Videre detaljer vil bli sluppet etter at salget er gjennomført, heter det. Salget av Discount Banks aksjer var det andre som regjeringen gjennomførte dette året, I januar kjøpte Deutsche Bank AG 5 prosent av aksjene. Den tyske banken sa denne måneden at den har planlagt å videreselge aksjene til institusjonelle investorer. Den israelske regjeringen har fortsatt 15 prosent eierandel i Discount Bank. Israel planlegger også å selge sin resterende 11,46 prosent av aksjene i Bank Leumi Le-Israel Ltd, landets største långiver, skriver Bloomberg.

Israel_bankSveits ‘største bank, UBS AG vil kjøpe en fem prosent eierandel i Israel Discount Bank Ltd fra den israelske regjeringen for en ukjent pris, melder finansbladet Bloomberg. UBS var en av fire utenlandske finansinstitusjoner som gjorde et bud på Israels tredje største utlåner, opplyste Finansdepartementet i Israel i en e-post uttalelse. Videre detaljer vil bli sluppet etter at salget er gjennomført, heter det.

Salget av Discount Banks aksjer var det andre som regjeringen gjennomførte dette året, I januar kjøpte Deutsche Bank AG 5 prosent av aksjene. Den tyske banken sa denne måneden at den har planlagt å videreselge aksjene til institusjonelle investorer. Den israelske regjeringen har fortsatt 15 prosent eierandel i Discount Bank.

Israel planlegger også å selge sin resterende 11,46 prosent av aksjene i Bank Leumi Le-Israel Ltd, landets største långiver, skriver Bloomberg.