Det første arbeidet som besøkende kunne se da de entret det gjenåpnede Israel Museum på søndag var et kunstverk av den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson, kalt ”Alltid når regnbuen vises”. Det står utstilt i gangen som leder inn i museet, som har fått en ny inngang i forhold til tidligere, skriver den israelske avisen Haaretz.. Den offisielle gjenåpningen av museet ble markert med både presidenten og statsministeren til stede og med et stort fyrverkeri i Jerusalem. Det virkelig nye og kanskje mest betydningsfulle tillegg til museet er etableringen av en permanent utstilling av israelsk kunst. Betydningen av en utstilling av denne typen er enorm siden Israel Museum som det største museet i landet har ansvaret for å samle inn, vedlikeholde og etterforske israelsk kunst gjennom generasjoner. Denne utstillingen er ikke bare viktig for allmennheten, men også for det profesjonelle kunstneriske fellesskapet - studenter av kunst og kunsthistorie, kuratorer og forskere, mener avisen. Utstillingen består av 70 utrolig vakre israelske verker, hvorav noen ikke har vært utstilt i årevis. De følger ikke en kronologisk rekkefølge, men er delt inn i tre tematiske akser. Her kan du se de mest sentrale kunstverkene. Her kan du se en video om arbeidene med renoveringen av museet. Gjenåpningen søndag ble feiret med fyrverkeri: httpv://www.youtube.com/watch?v=YQIotOdkEaU&feature=player_embedded

Olafur_EliassonDet første arbeidet som besøkende kunne se da de entret det gjenåpnede Israel Museum på søndag var et kunstverk av den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson, kalt ”Alltid når regnbuen vises”. Det står utstilt i gangen som leder inn i museet, som har fått en ny inngang i forhold til tidligere, skriver den israelske avisen Haaretz.. Den offisielle gjenåpningen av museet ble markert med både presidenten og statsministeren til stede og med et stort fyrverkeri i Jerusalem.

Det virkelig nye og kanskje mest betydningsfulle tillegg til museet er etableringen av en permanent utstilling av israelsk kunst. Betydningen av en utstilling av denne typen er enorm siden Israel Museum som det største museet i landet har ansvaret for å samle inn, vedlikeholde og etterforske israelsk kunst gjennom generasjoner.

Denne utstillingen er ikke bare viktig for allmennheten, men også for det profesjonelle kunstneriske fellesskapet – studenter av kunst og kunsthistorie, kuratorer og forskere, mener avisen. Utstillingen består av 70 utrolig vakre israelske verker, hvorav noen ikke har vært utstilt i årevis. De følger ikke en kronologisk rekkefølge, men er delt inn i tre tematiske akser.

Her kan du se de mest sentrale kunstverkene.

Her kan du se en video om arbeidene med renoveringen av museet.

Gjenåpningen søndag ble feiret med fyrverkeri: