En oppfordring om å boikotte Ahava-produkter i en skjønnhetssalong i Maryland, USA, endte med salgsrekord for butikken, og PR-fremstøt for en lokal politiker, fremgår det av en reportasje i Jerusalem Post. Da Israels venner i distriktet fikk høre om boikottaksjonen fra den pro-palestinske gruppen Sabeel DC lørdag for en uke siden, ble det sendt ut en oppfordring om å kjøpe Ahava-produkter i den samme butikken. Resultatet ble at hyllene raskt ble tomme for varer. Det endte med det beste salget av Ahava-produkter i butikkens historie. Samtidig ble det en flott anledning for delstatssenator Rona Kramer til å sikre seg stemmer til et kommende valg fra Israels venner i delstaten. Hun avbrøt en valgkamp og dro av gårde til butikken. Da hun ankom så tidlig som 10.15 lørdag morgen, var det nesten ikke varer igjen i hyllene, men hun klarte å få kjøpt seg Ahava-produkter for 200 dollar, og sier at hun er veldig godt fornøyd med kvaliteten på skjønnhetskremene fra Dødehavet. ”Jeg har brukt dem siden de ble kjøpt på lørdag, og de er fantastiske,” sier politikere til Jerusalem Post, og legger til at hun reagerte positivt på oppfordringen til å kjøpe produktene fordi hun så på det som en mulighet for lokalsamfunnet til å vise støtte til Israel. Den lokale Israel-vennen, Faith McDonnell, sier at hun ble rørt over å se den store responsen på motaksjonen. Hun hadde fryktet lite folk i butikken siden de jødiske innbyggerne feiret Sabbat. Men observerte raskt at skjønnhetsbutikken var stappfull av kristne i stedet. Paul Verduin, som organiserte boikottkampanjen for den pro-palestinske organisasjonen, møtte opp for å demonstrere mot Ahava-produktene sammen med 12 medhjelpere. Han sier til Jerusalem Post at han ikke er skuffet selv om hans kampanje for å boikotte israelske varer resulterte i rekordsalg av de samme varene. Pro-palestinerne hevdet at Ahava-produktene var ”laget på Vestbredden av bosetter og av ressurser som er stjålet fra det palestinske folket.” Ahava fremhever at det ikke er riktig. “Mudden og materialene brukt i Ahavas kosmetiske produkter er ikke hentet fra okkupert land. Mineralene er samlet i den israelske delen av Dødehavet, noe som er udiskutabelt internasjonalt,” sier det israelske firmaet. Produktene, kremer og såper, blir produsert i en kibbutz på Vestbredden, som aldri har vært definert som noen ulovlig bosetting. Michael Etedi, som er Ahavas direktør for Nord Amerika, sier til Jerusalem Post at til tross for boikottaksjoner både i California, New York, Texas og Washington DC, har ikke forretningene vært skadelidende, og ingen firmaer har utrykt planer om å stanse salget. ”Ingen av våre partnere tenker på det, og vi har en fullstendig og åpen dialog med dem om situasjonen,” sier han. ”Jeg er lykkelig og de er lykkelige. De forsøker å legge politikk til side. Men ingen sier at det ikke kan være ubehagelig. Ingen ønsker å ha demonstranter utenfor dørene.” Men i Maryland resulterte altså aksjonen fra de 12 demonstrantene i lokal salgsrekord for det velkjente israelske kvalitetsproduktet. httpv://www.youtube.com/watch?v=kZTklEMey2w&feature=player_embedded httpv://www.youtube.com/watch?v=kt5WhQHlOp0&feature=related httpv://www.youtube.com/watch?v=EZZmBK7zYso&feature=related

Ahava2En oppfordring om å boikotte Ahava-produkter i en skjønnhetssalong i Maryland, USA, endte med salgsrekord for butikken, og PR-fremstøt for en lokal politiker, fremgår det av en reportasje i Jerusalem Post. Da Israels venner i distriktet fikk høre om boikottaksjonen fra den pro-palestinske gruppen Sabeel DC lørdag for en uke siden, ble det sendt ut en oppfordring om å kjøpe Ahava-produkter i den samme butikken. Resultatet ble at hyllene raskt ble tomme for varer. Det endte med det beste salget av Ahava-produkter i butikkens historie.

Samtidig ble det en flott anledning for delstatssenator Rona Kramer til å sikre seg stemmer til et kommende valg fra Israels venner i delstaten. Hun avbrøt en valgkamp og dro av gårde til butikken. Da hun ankom så tidlig som 10.15 lørdag morgen, var det nesten ikke varer igjen i hyllene, men hun klarte å få kjøpt seg Ahava-produkter for 200 dollar, og sier at hun er veldig godt fornøyd med kvaliteten på skjønnhetskremene fra Dødehavet. ”Jeg har brukt dem siden de ble kjøpt på lørdag, og de er fantastiske,” sier politikere til Jerusalem Post, og legger til at hun reagerte positivt på oppfordringen til å kjøpe produktene fordi hun så på det som en mulighet for lokalsamfunnet til å vise støtte til Israel.

Den lokale Israel-vennen, Faith McDonnell, sier at hun ble rørt over å se den store responsen på motaksjonen. Hun hadde fryktet lite folk i butikken siden de jødiske innbyggerne feiret Sabbat. Men observerte raskt at skjønnhetsbutikken var stappfull av kristne i stedet.

Paul Verduin, som organiserte boikottkampanjen for den pro-palestinske organisasjonen, møtte opp for å demonstrere mot Ahava-produktene sammen med 12 medhjelpere. Han sier til Jerusalem Post at han ikke er skuffet selv om hans kampanje for å boikotte israelske varer resulterte i rekordsalg av de samme varene.

Pro-palestinerne hevdet at Ahava-produktene var ”laget på Vestbredden av bosetter og av ressurser som er stjålet fra det palestinske folket.” Ahava fremhever at det ikke er riktig. “Mudden og materialene brukt i Ahavas kosmetiske produkter er ikke hentet fra okkupert land. Mineralene er samlet i den israelske delen av Dødehavet, noe som er udiskutabelt internasjonalt,” sier det israelske firmaet.

Produktene, kremer og såper, blir produsert i en kibbutz på Vestbredden, som aldri har vært definert som noen ulovlig bosetting.
Michael Etedi, som er Ahavas direktør for Nord Amerika, sier til Jerusalem Post at til tross for boikottaksjoner både i California, New York, Texas og Washington DC, har ikke forretningene vært skadelidende, og ingen firmaer har utrykt planer om å stanse salget.

”Ingen av våre partnere tenker på det, og vi har en fullstendig og åpen dialog med dem om situasjonen,” sier han. ”Jeg er lykkelig og de er lykkelige. De forsøker å legge politikk til side. Men ingen sier at det ikke kan være ubehagelig. Ingen ønsker å ha demonstranter utenfor dørene.”

Men i Maryland resulterte altså aksjonen fra de 12 demonstrantene i lokal salgsrekord for det velkjente israelske kvalitetsproduktet.