Den internasjonale filmfestivalen i Jerusalem ble avsluttet helgen som var, og den gjeveste prisen, Haggiag Award for beste helaftens film, gikk til den israelske filmprodusenten Nir Bergmans film Intimate Grammar, skriver Jerusalem Post.  Premien var en kontant tildeling på 110 000 shekel. Filmen, basert på en roman av David Grossman, forteller historien om en gutts ambivalente oppvekst i Jerusalem. Bergmans første spillefilm, Broken Wings tok toppremien på Jerusalem Film Festival i 2002, og har også vunnet en lang rekke andre priser.   Årets tildeling kom ikke som noen overraskelse, ettersom Bergmans film raskt dukket opp som den klare favoritten både blant publikum og kritikere, skriver Jerusalem Post. Nir Bergman er født i Israel i 1969, og er utdannet ved Jerusalem Sam Spiegel Film og TV School, Han har vunnet mange israelske og internasjonale priser tidligere, første gang allerede med sin eksamensfilm "Sea Horse" (Sus Yam), som mottok prisen for beste kortfilm skript på den internasjonale Haifa Film Festival og  som har vunnet priser på filmfestivaler i München, Hellas og Polen. Filmen er betraktet som en av de beste filmene noensinne laget på Sam Spiegel. Nir Bergman har også skrevet og regissert en rekke svært vellykkede israelske Tv-serier.

Israel_Nir_BergmanDen internasjonale filmfestivalen i Jerusalem ble avsluttet helgen som var, og den gjeveste prisen, Haggiag Award for beste helaftens film, gikk til den israelske filmprodusenten Nir Bergmans film Intimate Grammar, skriver Jerusalem Post.  Premien var en kontant tildeling på 110 000 shekel. Filmen, basert på en roman av David Grossman, forteller historien om en gutts ambivalente oppvekst i Jerusalem. Bergmans første spillefilm, Broken Wings tok toppremien på Jerusalem Film Festival i 2002, og har også vunnet en lang rekke andre priser.  

Årets tildeling kom ikke som noen overraskelse, ettersom Bergmans film raskt dukket opp som den klare favoritten både blant publikum og kritikere, skriver Jerusalem Post.

Nir Bergman er født i Israel i 1969, og er utdannet ved Jerusalem Sam Spiegel Film og TV School, Han har vunnet mange israelske og internasjonale priser tidligere, første gang allerede med sin eksamensfilm “Sea Horse” (Sus Yam), som mottok prisen for beste kortfilm skript på den internasjonale Haifa Film Festival og  som har vunnet priser på filmfestivaler i München, Hellas og Polen. Filmen er betraktet som en av de beste filmene noensinne laget på Sam Spiegel.

Nir Bergman har også skrevet og regissert en rekke svært vellykkede israelske Tv-serier.