I morgen starter Jerusalem International Film Festival. Den varer frem til neste lørdag. I denne perioden kan du se mange gode filmer, både israelske og internasjonale, dersom du befinner deg i Jerusalem. Israelsk film har alltid vært i sentrum for festivalen, og mange av de betydelige israelske filmene fra det siste tiåret hadde sine premierer på festivalen. Slik israelsk filmindustri har utviklet seg de siste årene, har praksisen med dokumentarfilm blomstret. Årets festival presenterer en imponerende rekke av dokumentarer som hver for seg fokuserer på en spesiell historie med vekt på de små detaljene i enkeltpersoners liv. Sammen formidler de komplekse sosiale, politiske og menneskelige bruddstykker av livet i Israel. Den første filmen i festivalens historie het Le Bal, og ble vist 17.mai 1984. Det ble vist ca hundre filmer det første året, blant annet israelske premierer, sammen med årets beste utvalg av internasjonale filmer. Det deltok en fremragende gruppe av gjester som hedret den første festivalen. Siden da, og gjennom 1980-årene, har festivalens karakter modnet i sin nåværende form: Festivalen er ti dager lang, og viser mellom 150 og 200 filmer i en rekke programmer: Panorama, som viser det beste av internasjonale spillefilmer, dokumentarfilmer,  arbeider med problemstillinger av jødisk identitet og historie, kalt The Jewish Experience, fjernsynsdramaer, og selvfølgelig, andre israelske filmer. Programmet for festivalen kan du se her.

Israel_filmI morgen starter Jerusalem International Film Festival. Den varer frem til neste lørdag. I denne perioden kan du se mange gode filmer, både israelske og internasjonale, dersom du befinner deg i Jerusalem. Israelsk film har alltid vært i sentrum for festivalen, og mange av de betydelige israelske filmene fra det siste tiåret hadde sine premierer på festivalen.

Slik israelsk filmindustri har utviklet seg de siste årene, har praksisen med dokumentarfilm blomstret. Årets festival presenterer en imponerende rekke av dokumentarer som hver for seg fokuserer på en spesiell historie med vekt på de små detaljene i enkeltpersoners liv. Sammen formidler de komplekse sosiale, politiske og menneskelige bruddstykker av livet i Israel.

Den første filmen i festivalens historie het Le Bal, og ble vist 17.mai 1984. Det ble vist ca hundre filmer det første året, blant annet israelske premierer, sammen med årets beste utvalg av internasjonale filmer. Det deltok en fremragende gruppe av gjester som hedret den første festivalen.

Siden da, og gjennom 1980-årene, har festivalens karakter modnet i sin nåværende form: Festivalen er ti dager lang, og viser mellom 150 og 200 filmer i en rekke programmer: Panorama, som viser det beste av internasjonale spillefilmer, dokumentarfilmer,  arbeider med problemstillinger av jødisk identitet og historie, kalt The Jewish Experience, fjernsynsdramaer, og selvfølgelig, andre israelske filmer.

Programmet for festivalen kan du se her.