Mer enn en halv million russiske turister vil sannsynligvis besøke Israel i 2010, sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov tirsdag etter samtaler med sin israelske kollega Avigdor Lieberman, skriver den russiske avisen RIA Novosti. "Vi var fornøyd med å kunne si at antallet russiske turister som besøker Israel i år definitivt vil overstiger en halv million," sa Lavrov. Russland og Israel undertegnet en avtale om å avskaffe sine visumregimer i mars 2008. Avtalen trådte i kraft 20. september 2008. Dette året besøkte 3 millioner turister Israel, hvorav 360 000 var russere. Det israelske turistdepartementet rapporterer at mer enn 220.000 russiske turister har besøkt landet siden begynnelsen av 2010. Tallet for mai alene nådde 53 000, 60 % mer enn samme måned i fjor. På grunn av Gaza-krigen og finanskrisen var det en midlertidig nedgang i turismen til Israel i første halvår 2009 på 22 prosent, men nedgang i den russiske turismen var kun på 7 prosent. Det viser at Israel som turistmål står sterkt i Russland. "Tallene viser at dynamikken i etterspørselen etter reisetjenester i Russland har vært mindre påvirket av den økonomiske krisen enn i resten av Europa,” sier Misezhnikov. Misezhnikov sier til RIA Novosti at han vil diskutere å øke antall flygninger fra russiske regioner til Israel med sin russiske kollega Igor Levitin. Under besøket i Russland har han hatt møter med myndighetene i Moskva og St. Petersburg, samt ledende reisebyråer, journalister og lokale religiøse ledere.

MoskvaMer enn en halv million russiske turister vil sannsynligvis besøke Israel i 2010, sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov tirsdag etter samtaler med sin israelske kollega Avigdor Lieberman, skriver den russiske avisen RIA Novosti. “Vi var fornøyd med å kunne si at antallet russiske turister som besøker Israel i år definitivt vil overstiger en halv million,” sa Lavrov.

Russland og Israel undertegnet en avtale om å avskaffe sine visumregimer i mars 2008. Avtalen trådte i kraft 20. september 2008. Dette året besøkte 3 millioner turister Israel, hvorav 360 000 var russere. Det israelske turistdepartementet rapporterer at mer enn 220.000 russiske turister har besøkt landet siden begynnelsen av 2010. Tallet for mai alene nådde 53 000, 60 % mer enn samme måned i fjor.

På grunn av Gaza-krigen og finanskrisen var det en midlertidig nedgang i turismen til Israel i første halvår 2009 på 22 prosent, men nedgang i den russiske turismen var kun på 7 prosent. Det viser at Israel som turistmål står sterkt i Russland. “Tallene viser at dynamikken i etterspørselen etter reisetjenester i Russland har vært mindre påvirket av den økonomiske krisen enn i resten av Europa,” sier Misezhnikov.

Misezhnikov sier til RIA Novosti at han vil diskutere å øke antall flygninger fra russiske regioner til Israel med sin russiske kollega Igor Levitin. Under besøket i Russland har han hatt møter med myndighetene i Moskva og St. Petersburg, samt ledende reisebyråer, journalister og lokale religiøse ledere.