Makhteshim Agan Industries, et selskap basert i Israel som er spesialisert på landbrukskjemikalier, vil kjøpe opp Albaugh, en produsent av herbicide basert i Iowa for rundt 1 milliard dollar, melder telegrambyrået Reuters.  Selskapet, som er mest kjent under navnet MA Industries, sier i en pressemelding søndag at det har underskrevet en intensjonsavtale om å betale 340 millioner dollar kontant og 450 dollar i tillegg over en syvårsperiode, pluss 59 millioner av sine aksjer, tilsvarende en 12 prosent eierandel, og verdt $ 211 mill, melder Reuters. MA, som har en markedsverdi på $ 1,64 milliarder, sa det ville ta opp til $ 280 millioner av Albaugh gjeld. MA er et datterselskap av Koor Industries, selv en del av IDB Group. Det hadde en omsetning på $ 2,2 milliarder dollar 2009 og rangerer syvende blant globale agrochemical selskaper, ifølge telegrambyrået. Kjøpet av Albaugh, et privateid selskap, er ventet å lukke i fjerde kvartal. De to selskapene sammen ville ha hatt en omsetning på $ 3,1 milliarder i 2009. "Dette er en transformativt oppkjøp," sier Erez Vigodman, president og administrerende direktør i MA, i en uttalelse. "Det utvider vårt bransjelederskap til Nord- og Sør-Amerika, noe som gir oss muligheten til å delta i raskt voksende markeder og betydelig forbedre den globale balansen og mangfoldet av våre inntektskilder." Albaugh, som ble grunnlagt i 1979 av Dennis Albaugh, er basert i Ankeny, Iowa, i hjertet av det amerikanske kornbeltet. Etter den foreslåtte avtalen, vil Mr. Albaugh bli formann i Nord-Amerika for den kombinerte gruppen og vil være den nest største aksjonær i MA. Avtalen er gjenstand for regulatorisk godkjenning i USA, i Europa og i andre land

landbrukskjemikalierMakhteshim Agan Industries, et selskap basert i Israel som er spesialisert på landbrukskjemikalier, vil kjøpe opp Albaugh, en produsent av herbicide basert i Iowa for rundt 1 milliard dollar, melder telegrambyrået Reuters.  Selskapet, som er mest kjent under navnet MA Industries, sier i en pressemelding søndag at det har underskrevet en intensjonsavtale om å betale 340 millioner dollar kontant og 450 dollar i tillegg over en syvårsperiode, pluss 59 millioner av sine aksjer, tilsvarende en 12 prosent eierandel, og verdt $ 211 mill, melder Reuters.

MA, som har en markedsverdi på $ 1,64 milliarder, sa det ville ta opp til $ 280 millioner av Albaugh gjeld. MA er et datterselskap av Koor Industries, selv en del av IDB Group. Det hadde en omsetning på $ 2,2 milliarder dollar 2009 og rangerer syvende blant globale agrochemical selskaper, ifølge telegrambyrået.

Kjøpet av Albaugh, et privateid selskap, er ventet å lukke i fjerde kvartal. De to selskapene sammen ville ha hatt en omsetning på $ 3,1 milliarder i 2009.

“Dette er en transformativt oppkjøp,” sier Erez Vigodman, president og administrerende direktør i MA, i en uttalelse. “Det utvider vårt bransjelederskap til Nord- og Sør-Amerika, noe som gir oss muligheten til å delta i raskt voksende markeder og betydelig forbedre den globale balansen og mangfoldet av våre inntektskilder.”

Albaugh, som ble grunnlagt i 1979 av Dennis Albaugh, er basert i Ankeny, Iowa, i hjertet av det amerikanske kornbeltet. Etter den foreslåtte avtalen, vil Mr. Albaugh bli formann i Nord-Amerika for den kombinerte gruppen og vil være den nest største aksjonær i MA. Avtalen er gjenstand for regulatorisk godkjenning i USA, i Europa og i andre land