Den palestinske statsministeren på Vestbredden, Salam Fayyad og hans regjering har vedtatt å forby palestinere å arbeide i jødiske byer på Vestbredden.  De palestinerne som jobber der i dag har fått en frist ut året på å avvikle sine arbeidsforhold og skaffe seg alternativt arbeid. Til tross for den økonomiske oppgangen på Vestbredden, som i fjor var på 6,7 prosent, frykter mange palestinere at det vil være vanskelig å få nye jobber. I en meningsmåling sier over 60 prosent av palestinerne på Vestbredden at de er imot forbudet. Meningsmålingen er tatt opp de siste ukene av Palestinian Center for Policy and Survey Research, og viser også at 55 prosent av befolkningen i Gaza mener det må være tillatt å jobbe for jødiske arbeidsgivere på Vestbredden, til tross for at forbudet ikke rammer dem selv. Palestinian Center for Policy and Survey Research mener at holdningene til palestinerne gjenspeilet en manglende tillit til at deres regjering vil lykkes I å etablere tilstrekkelig med arbeidsplasser til å kompensere for de arbeidsplassene som palestinerne mister når de ikke lenger får lov til å arbeide for jødiske bosettere. Mangel på arbeidsplasser er fortsatt et stort problem i de palestinske områdene, og et vedtak om å forby palestinere å arbeide for jødiske arbeidsgivere på Vestbredden vil trolig forverre leveforholdene for palestinerne, skriver Israel Today. De palestinske myndighetenes forsøk på å styrke sin egen økonomi ved å boikotte varer fra israelske nybyggere på vestbredden møter også motstand fra palestinerne, skriver Israel National News. De palestinske myndighetene har vedtatt strenge lover som forbyr kjøp av jødiske produkter fra Vestbredden, men det har ikke forhindret arabere i det minste en av de byene de palestinske myndighetene kontrollerer i å omgå reglene. Nyhetsbyrået Wafa rapporterer at arabere i Jenin har funnet smarte veier til å selge jødisk produserte produkter, som fremdeles har en høy etterspørsel, skriver den israelske avisen. De har rett og slett trykket opp deres egne ”Made in the PA” – merker, som de limer på de jødisk produserte produktene. Det palestinske telegrambyrået skriver at politiet i Jenin har startet en operasjon for å plukke ut de jødiske produktene fra byens markeder. Under deres undersøkelser fant de flasker med olje produsert at jøder med pålimte falske merker med ”Produsert i Palestina” på. ”De prøvde å være smarte,” sier den lokale politisjefen til Wafa telegrambyrå, ”men vi tok dem”. Han innrømmer at enkelte palestinere har gjort god suksess med å selge jødisk produserte varer. Ifølge Israel National News er boikotten av varene fra nybyggerne i strid med Osloavtalen.

Israel_Bosettinger2Den palestinske statsministeren på Vestbredden, Salam Fayyad og hans regjering har vedtatt å forby palestinere å arbeide i jødiske byer på Vestbredden.  De palestinerne som jobber der i dag har fått en frist ut året på å avvikle sine arbeidsforhold og skaffe seg alternativt arbeid. Til tross for den økonomiske oppgangen på Vestbredden, som i fjor var på 6,7 prosent, frykter mange palestinere at det vil være vanskelig å få nye jobber. I en meningsmåling sier over 60 prosent av palestinerne på Vestbredden at de er imot forbudet.

Meningsmålingen er tatt opp de siste ukene av Palestinian Center for Policy and Survey Research, og viser også at 55 prosent av befolkningen i Gaza mener det må være tillatt å jobbe for jødiske arbeidsgivere på Vestbredden, til tross for at forbudet ikke rammer dem selv.

Palestinian Center for Policy and Survey Research mener at holdningene til palestinerne gjenspeilet en manglende tillit til at deres regjering vil lykkes I å etablere tilstrekkelig med arbeidsplasser til å kompensere for de arbeidsplassene som palestinerne mister når de ikke lenger får lov til å arbeide for jødiske bosettere. Mangel på arbeidsplasser er fortsatt et stort problem i de palestinske områdene, og et vedtak om å forby palestinere å arbeide for jødiske arbeidsgivere på Vestbredden vil trolig forverre leveforholdene for palestinerne, skriver Israel Today.

De palestinske myndighetenes forsøk på å styrke sin egen økonomi ved å boikotte varer fra israelske nybyggere på vestbredden møter også motstand fra palestinerne, skriver Israel National News. De palestinske myndighetene har vedtatt strenge lover som forbyr kjøp av jødiske produkter fra Vestbredden, men det har ikke forhindret arabere i det minste en av de byene de palestinske myndighetene kontrollerer i å omgå reglene.

Israel_appelsinerNyhetsbyrået Wafa rapporterer at arabere i Jenin har funnet smarte veier til å selge jødisk produserte produkter, som fremdeles har en høy etterspørsel, skriver den israelske avisen. De har rett og slett trykket opp deres egne ”Made in the PA” – merker, som de limer på de jødisk produserte produktene.

Det palestinske telegrambyrået skriver at politiet i Jenin har startet en operasjon for å plukke ut de jødiske produktene fra byens markeder. Under deres undersøkelser fant de flasker med olje produsert at jøder med pålimte falske merker med ”Produsert i Palestina” på. ”De prøvde å være smarte,” sier den lokale politisjefen til Wafa telegrambyrå, ”men vi tok dem”. Han innrømmer at enkelte palestinere har gjort god suksess med å selge jødisk produserte varer.

Ifølge Israel National News er boikotten av varene fra nybyggerne i strid med Osloavtalen.