For to år siden etablerte General Motors et forskningssenter i Israel. Forrige uke arrangerte bilfirmaet en innovasjonskonferanse i Herzliya i Israel. Ingen av delene er tilfeldig. General Motors vil trekke ut det som er mulig av israelsk knowhow og teknologisk kunnskap. Konferansen hadde tittelen ”Cognitive Cars: Driving the Future”, og inneholdt foredrag både av General Motor-ansatte i USA og lokale israelske forskningspartnere, skriver Jerusalem Post. Dessuten ble det vist frem eksempler på eksperimentelle kjøretøy. General Motors visepresident for global forskning og utvikling, Alan Taub, holdt hovedinnlegget på konferansen. Han snakket om selskapet og utviklingen i bilindustrien, og om General Motors visjoner for fremtidige automobiler. Det viktigste målet for General Motors er å lede industrien i retning av avansert teknologi, fremholdt han. General Motors har åtte forskningslaboratorier rundt om i verden, og det ene ligger i Israel. Ikke tilfeldig, røpet visepresidenten. ”Nøkkelen er at vi trenger å ansette deres beste og klokeste hoder. Både de folkene som dere har utdannet og deretter sendt rundt i verden, slik at de vil returnere til Israel, og de studentene som dere utdanner i dag,” sa Taub, henvendt til de israelske konferansedeltakerne. ”Vårt mål med å flytte hit er å tappe all den teknologien, intelligensen og kunnskapen, som eksisterer i Israel, og bruke den i vårt arbeid for å tilfredsstille vårt mål om å lage verden beste kjøretøy,” la han til. I talen pratet General Motors visepresident eller om utviklingen av bilindustrien siden begynnelse av forrige århundre og frem til i dag. Han trakk frem ABS-bremsesystemet som et første eksempel på at bilfirmaer og bilkjørere begynte å forstå at det finnes områder der computere kan gjøre det bedre enn mennesker. ”Det var en begynnelse på en marsj i retning av kjøretøy som ikke bare vil være stabile, men som ikke vil krasje,” sa han. Han så foran seg en utvikling med stadig mer automatiserte biler som vil styre seg selv uten menneskelig hjelp. Besøkende på konferansen fikk et lite glimt av fremtiden gjennom presentasjonen av et  kjøretøy kalt ”The Boss”, oppkalt etter General Motors første forsknings- og utviklingssjef Charles ”Boss” Ketting. ”The Boss” er et eksperimentelt selvkjørende kjøretøy som bruker dusinvis av sensorer og andre elektriske komponenter montert på kroppen til en Chevrolet Tahoe. ”The Boss” er i stand til både å kjøre, parkere og navigere i trafikken uten hjelp fra mennesker. Den er designet gjennom et samarbeid mellom General Motors og Carnegie Mellon University, og vant i 2007 en større konkurranse mellom roboter, utlyst av det amerikanske forsvarsdepartementet. En av oppgavene til General Motors Israeli Advanced Technology Center, er å videreutvikle ”Tne Boss” og liknende roboter til å bli normale fullverdige kjøretøy som kan selges til normale priser.

The_Boss2For to år siden etablerte General Motors et forskningssenter i Israel. Forrige uke arrangerte bilfirmaet en innovasjonskonferanse i Herzliya i Israel. Ingen av delene er tilfeldig. General Motors vil trekke ut det som er mulig av israelsk knowhow og teknologisk kunnskap. Konferansen hadde tittelen ”Cognitive Cars: Driving the Future”, og inneholdt foredrag både av General Motor-ansatte i USA og lokale israelske forskningspartnere, skriver Jerusalem Post. Dessuten ble det vist frem eksempler på eksperimentelle kjøretøy.

General Motors visepresident for global forskning og utvikling, Alan Taub, holdt hovedinnlegget på konferansen. Han snakket om selskapet og utviklingen i bilindustrien, og om General Motors visjoner for fremtidige automobiler. Det viktigste målet for General Motors er å lede industrien i retning av avansert teknologi, fremholdt han.

General Motors har åtte forskningslaboratorier rundt om i verden, og det ene ligger i Israel. Ikke tilfeldig, røpet visepresidenten. ”Nøkkelen er at vi trenger å ansette deres beste og klokeste hoder. Både de folkene som dere har utdannet og deretter sendt rundt i verden, slik at de vil returnere til Israel, og de studentene som dere utdanner i dag,” sa Taub, henvendt til de israelske konferansedeltakerne.

”Vårt mål med å flytte hit er å tappe all den teknologien, intelligensen og kunnskapen, som eksisterer i Israel, og bruke den i vårt arbeid for å tilfredsstille vårt mål om å lage verden beste kjøretøy,” la han til.

I talen pratet General Motors visepresident eller om utviklingen av bilindustrien siden begynnelse av forrige århundre og frem til i dag. Han trakk frem ABS-bremsesystemet som et første eksempel på at bilfirmaer og bilkjørere begynte å forstå at det finnes områder der computere kan gjøre det bedre enn mennesker.

”Det var en begynnelse på en marsj i retning av kjøretøy som ikke bare vil være stabile, men som ikke vil krasje,” sa han. Han så foran seg en utvikling med stadig mer automatiserte biler som vil styre seg selv uten menneskelig hjelp.

Besøkende på konferansen fikk et lite glimt av fremtiden gjennom presentasjonen av et  kjøretøy kalt ”The Boss”, oppkalt etter General Motors første forsknings- og utviklingssjef Charles ”Boss” Ketting. ”The Boss” er et eksperimentelt selvkjørende kjøretøy som bruker dusinvis av sensorer og andre elektriske komponenter montert på kroppen til en Chevrolet Tahoe.

”The Boss” er i stand til både å kjøre, parkere og navigere i trafikken uten hjelp fra mennesker. Den er designet gjennom et samarbeid mellom General Motors og Carnegie Mellon University, og vant i 2007 en større konkurranse mellom roboter, utlyst av det amerikanske forsvarsdepartementet.

En av oppgavene til General Motors Israeli Advanced Technology Center, er å videreutvikle ”Tne Boss” og liknende roboter til å bli normale fullverdige kjøretøy som kan selges til normale priser.