13 prosent av den israelske befolkningen er russisktalende, og israelere ser mer på TV pr. innbygger enn de fleste andre land i verden. Det gir et marked for russisk TV-produksjon. Russlands ledende uavhengige medieselskap, CTC International offentliggjorde onsdag denne uken sine planer om å etablere en TV-kanal i Israel. Gjennom et kabel-TV-system vil programmene kunne nå frem til 120 000 russisktalende israelske husholdninger. Den internasjonale versjonen av CTC, som ble etablert i USA i desember i fjor, er en 24 timers familieunderholdningskanal som tilbyr en rekke høykvalitetsprogram. Inntjeningen på det israelske markedet, gjennom betalings-TV-systemet, er beregnet til 230 millioner dollar pr. år, heter det i selskapets pressemelding som er gjengitt i nyhetsbulletinen MarketWatch. ”Etableringen av CTC International i Israel er på linje med vår internasjonale ekspansjonsstrategi og følger i kjølvannet av introduksjonen av kanalen i USA på slutten av fjoråret. Israel er et attraktivt TV-marked, ettersom den daglige TV-kikkingen for en husholdning ligger på 224 minutter i gjennomsnitt i 2009, noe som er høyere enn i de fleste europeiske land,” sier selskapets administrerende direktør, Anton Kudryashov.

TV_titting13 prosent av den israelske befolkningen er russisktalende, og israelere ser mer på TV pr. innbygger enn de fleste andre land i verden. Det gir et marked for russisk TV-produksjon. Russlands ledende uavhengige medieselskap, CTC International offentliggjorde onsdag denne uken sine planer om å etablere en TV-kanal i Israel. Gjennom et kabel-TV-system vil programmene kunne nå frem til 120 000 russisktalende israelske husholdninger.

Den internasjonale versjonen av CTC, som ble etablert i USA i desember i fjor, er en 24 timers familieunderholdningskanal som tilbyr en rekke høykvalitetsprogram. Inntjeningen på det israelske markedet, gjennom betalings-TV-systemet, er beregnet til 230 millioner dollar pr. år, heter det i selskapets pressemelding som er gjengitt i nyhetsbulletinen MarketWatch.

”Etableringen av CTC International i Israel er på linje med vår internasjonale ekspansjonsstrategi og følger i kjølvannet av introduksjonen av kanalen i USA på slutten av fjoråret. Israel er et attraktivt TV-marked, ettersom den daglige TV-kikkingen for en husholdning ligger på 224 minutter i gjennomsnitt i 2009, noe som er høyere enn i de fleste europeiske land,” sier selskapets administrerende direktør, Anton Kudryashov.